Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Deze week lees je in je Flair twaalf adviezen die onze lezers kregen van hun psycholoog.

Eva’s edito: ‘Je mag jezelf ook complimenten geven, leerde m’n coach me’

Deze week lees je in je Flair twaalf adviezen die onze lezers kregen van hun psycholoog en dat hun leven veranderde. Ook hoofdredactrice Flair kreeg van haar coach goed advies dat ze hieronder met jullie deelt.

“Wat is de beste les die je van je therapeut leerde?” Het is een vraag die we onder collega’s al eens beantwoorden en die we dus ook voor jullie in een artikel wilden gieten. Want soms kan het één klein zinnetje zijn dat jouw kijk op de wereld ­helemaal verandert. Dus het delen met elkaar kan een enorme impact hebben.

Zelf moest ik er wel even over nadenken. Maar ik kom toch tot twee inzichten die ik nu bij me draag. Jaren geleden kreeg ik een flinke deuk in mijn zelfvertrouwen en ging ik op zoek naar wat meer moed. Ik lag nogal wakker van “wat mensen van me dachten”. Het remt je af, want je durft niet eens spontaan gek te doen, je houdt je vanzelf wat meer op de ­achtergrond en eigenlijk ben je steeds minder jezelf, omdat je te veel ­rekening gaat houden met hoe het zal overkomen. En kijk, dan is het ­leven gewoon geen feestje.

De raad die me toen hielp, was deze: “Eigenlijk zijn de meeste mensen maar heel weinig met jou bezig.” Auwch. En toch ook niet. Draai het even om. Je doet dat toch zelf ook niet? Meestal ben je voor 90 % vooral al met jezelf bezig. En de andere 10 % van je brein heb je ook nog nodig om niet over je eigen voeten te struikelen. Een tweede zinnetje dat een arbeidscoach me leerde: “Bescheidenheid is een mooie eigenschap, maar ga jezelf en je verwezenlijkingen ook niet uitgommen.” Als je je totaal onzichtbaar gaat maken, zal niemand je ook zien.

Als je met complimentjes kan gooien voor anderen, mag je dat dus zeker ook eens voor jezelf doen. En als iemand jou een compliment geeft, mag je dat gewoon aanvaarden zonder dat met een excuus als “Ja, maar ik had toevallig even geluk” teniet te doen. Wie weet hebben jullie er ook iets aan of zet het je aan het denken. Meer goeie raad vanaf pagina 14 in je Flair!’

Achter de schermen

Fotoshoot in Plantentuin Meise

Fotoshoot in Plantentuin Meise

Fotoshoot in Plantentuin Meise

Wauw, wat een locatie voor onze Flaircaravan! Wij organiseerden onze fotoshoot in Plantentuin Meise en waren danig onder de indruk van die groene oase. Lees op blz. 66 waar je onze caravan deze zomer nog vindt.

Stijl van Sex and the City

Stijl van Sex and the City

Stijl van Sex and the City

Moderedactrice ­Catherine brengt op blz. 26 in je Flair een ode aan de stijl van Sex and the City, ter ere van de 25ste verjaardag van de serie. Zelf identificeert ze zich op modevlak als ‘Carrie with a ­Samantha rising’.

Op een bruidstaart.

Op een bruidstaart.

Op een bruidstaart.

Van de oprit naar de taart! Chef lay-out en Photoshoppro Geoffrey toverde Bram en Steve op een bruidstaart. Het resultaat en hun verhaal vind je op blz. 54 in je Flair.

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier is voor iOS en hier voor Android <<<

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '