Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

‘Een beetje minder snel op mijn paard zitten kan geen kwaad.’

Eva’s edito: ‘Een beetje meer als ““mezelf op vakantie”” zijn, daar streef ik naar in deze drukke maanden’

Arkasha legt in haar brief van deze week onze drukmaakmentaliteit even naast de Pura Vida van Costa Rica. En het is een gevoel dat hoofdredactrice Eva ook herkent. Ze beseft dat het geen kwaad kan om een beetje minder snel op haar paard te zitten.

‘Weer zo hard gelachen om de brief van Arkasha deze week, die onze drukmaakmentaliteit even naast de Pura Vida van Costa Rica legt. Ik herken het gevoel zo hard, dat je ergens ver weg van huis plots tot het besef komt dat je veel te veel wakker ligt van de kleine dingen.

Dat het totaal onzinnig is om je op te jagen in dure auto’s die je luid toeterend proberen wijs te maken dat een snelheids­beperking maar een suggestie is, die niet op hen van toepassing is. Om van het ene been op het andere te staan wippen in de – alweer verkeerd gekozen – rij die het allertraagst gaat voor de kassa. Of om zo boos te ­worden dat je bijna opstapt als je voorgerecht net iets te lang op zich laat wachten in een restaurant. Hangry!

Op reis spring je lachend opzij bij elke claxon, ontdek je lokale specialiteiten terwijl je wacht om af te rekenen en aperitief je gewoon extra lang. En dan merk je: het probleem is maar zo groot als je het zelf maakt. Af en toe probeer ik terug te grijpen naar die relativerende backpacker die ik ben op reis.

Koude ­douche? Goed voor het milieu, toch? En wat zou Wim Hoff trots zijn. Trein met vertraging? Ik hoef er tenminste niet twintig meter voor het station uit te springen, omdat hij soms per ongeluk vergeet te remmen. Een fotoshoot die helemaal in het honderd loopt door slechte communicatie en een collega die daardoor serieus het geduld verliest? Euh… daar heb ik niet meteen een pasklaar antwoord op. Behalve dan denken: de volgende doe ik weer beter.

Zonder irritatie het leven doorkomen, dat lijkt me zelfs in Costa Rica een utopie. Maar een beetje minder snel op mijn paard zitten kan geen kwaad. Elke dag een beetje meer als ‘mezelf op vakantie’ proberen te zijn, dat is mijn streven deze drukke maanden voor de vakantie.’

Achter de schermen

Belgen in Hollywood.

Belgen in Hollywood.

Belgen in Hollywood.

Journaliste Anne maakte het stuk op blz. 54 over Belgen in Hollywood: ‘Op de middelbare school in Hasselt ­kenden Jordy en ik elkaar alleen van ziens, maar toen we allebei naar LA verhuisden, werden we goede vrienden. Ondertussen woon ik weer in België, maar als ik in ­Amerika ben, spreken we altijd wel een keertje af.’

Zelfbruinerflop.

Zelfbruinerflop.

Zelfbruinerflop.

Beautyredactrice Charlotte: ‘Als je veel zelfbruiners moet uittesten, loopt het weleens fout. Resultaat: oranje handen, vlekken tussen mijn vingers en zo’n vijf tinten donkerder dan mijn gezicht.’ Op blz. 36 leer je uit haar fouten.

Onze Flaircaravan.

Onze Flaircaravan.

Onze Flaircaravan.

All eyes op onze Flaircaravan: lifestylecoördinator Judith fotografeerde hier videografe Anke, social­mediamanager Demi en fotografe Laura, die op hun beurt alle drie de mooiste beelden maken van onze Flaircaravan. ­Binnenkijken kan je op blz. 66.

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier is voor iOS en hier voor Android <<<

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '