Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Deze week vind je in je Flair allerlei tips om vintage te shoppen.

Eva’s edito: ‘Ik hou van vintage shoppen: je kan het een hobby noemen’

Je nieuwe Flair ligt in de winkel! En daarin vind je allerlei tips om vintage te shoppen. Iets waar hoofdredactrice Eva enorm fan van is.

Ik hou van vintage shoppen. Je kan het gerust een hobby noemen. Als ik op vakantie ga, zoek ik altijd de vintagewinkeltjes in de buurt. In Ant­werpen heb ik mijn favorieten (Rosier 41 en Chambre Nationale Vintage onder andere), maar het leuke is dat er vaak nieuwe pre-loved-boetiekjes bij komen of een pop-upshop hebben. Zo ging ik onlangs op schattenjacht bij Wincle, een nieuw pareltje uitgebaat door een moeder en dochter met bakken smaak. Ik ging snel even in mijn lunchpauze en vond het er zo reuze­gezellig dat ik bijna mijn volgende meeting vergat. De buit? Een paar ballerina’s die al eeuwig op mijn verlanglijstje stonden en een fijn jeansvest (op de foto). De ruisende fluweelzachte maxirok die ik paste maar niet kocht, spookt nog steeds door mijn hoofd.

Ik hou van de sfeer in een vintageshop. Ja, misschien hou ik zelfs ook wel een beetje van de geur. Soms hangen spullen op kleur of stijl, maar meestal ook helemaal niet. Soms valt je oog al op iets in de etalage en is het meteen goed. Soms pas je stuk na stuk om uiteindelijk toch nét niet die ene ware te vinden. Het is dus altijd een beetje een ontdekkingstocht. Maar de zoektocht is deel van het plezier. Het hoeft niet razendsnel te plezieren zoals bij fast fashion. Voor een goede tweedehandsaankoop neem je de tijd. Als je dan dat topstuk vindt, kan je dag niet meer stuk. Het zijn vaak die items die de meeste complimentjes vangen achteraf. Omdat het er net wat specialer uitziet, omdat het verrast en uniek is.

Als ik een kledingstuk niet vaak meer draag, geef ik het zonder verpinken weg of verpats ik het op een marktje of online, maar mijn vintage en tweedehandse stuks koester ik. Soms hang ik ze even wat verder weg om ze dan maanden of jaren later te herontdekken. Blazers, goeie hakken en wollen truitjes verliezen hun impact niet. Probeer het vooral zelf eens, de tips in dit nummer helpen je op weg!

Achter de schermen

Maand na de bevalling

Maand na de bevalling

Maand na de bevalling

Speciaal voor Flair ging Dj Lizaay amper een maand na de bevalling van haar eerste kindje nog eens achter haar draaitafel staan. Kijk haar stralen vanaf blz. 60 in je Flair.

Suikerontharing

Suikerontharing

Suikerontharing

Beautyredactrice Charlotte: ‘Na de ­suikerontharing ging ik drie weken naar Zuid-Afrika. Ik kon heel mijn vakantie genieten van gladde benen en hoefde zelfs geen scheermes mee te nemen. Heerlijk!’ Lees meer op blz. 44 in je Flair.

Vintage shoppen

Vintage shoppen

Vintage shoppen

Moderedactrice Catherine: ‘Wat Riri kan, kan Brusselse fashionista Vanessa ook. Ze poseerde zwanger én met blote buik voor onze vintageshoot. Cool!’ Bekijk de foto op blz. 29 in je Flair.

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier is voor iOS en hier voor Android <<<

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '