Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Mei is Happy Planet Maand bij Flair!

Eva’s edito: ‘Elisabeth Van Lierop bewijst dat plantaardig leven met heel je gezin leuk kan zijn’

Mei is Happy Planet Maand bij Flair, en om daarvan het startschot te geven, hebben wij met Flair een vegan special gemaakt die 100 % cruelty-free is.

Mei is Happy Planet Maand bij Flair. Beter omspringen met de natuur is niet iets wat je in slechts één maand vat, maar dat is ook niet de bedoeling. Mei is zo’n beetje de maand geworden waarop we werken aan het bewustzijn dat we allemaal ons steentje moeten bijdragen. Onze collega’s bij Knack roepen op om in mei je gazon niet te maaien, en er is Mei Plasticvrij. Als je net als ik een klein terrasje hebt, valt daar al niets te maaien, maar ik laat graag wat extra bloemen in potten wild gaan. Ik recycleer en laat zo vaak als ik kan de auto staan.

Wat kunnen we nog doen in vergelijking met die grote vervuilers? denk je dan. Hoeveel hebben we zelf in de hand als de grote industrie het weer verpest? Dat denken is me te negatief. We hebben wel degelijk een impact als consument, en we hoeven ons daar niet gestraft door te voelen. Het gaat bij Happy Planet dan ook niet om wat je niet meer mag, maar net om welke daden voor het klimaat ook leuk kunnen zijn. Je mag heus nog genieten: fijn shoppen in eigen kleerkast, vintage koopjes jagen, genieten van totale ontspanning in prachtige natuurhuisjes dichtbij en af en toe lekker plantaardig of vegetarisch eten.

Allemaal leuke stappen die de grote spelers op termijn ook doen draaien. Want als wij niet meer massaal bestelde online spullen gratis terugsturen of in drie maten bestellen, halen zij uit die dienst ook geen competitief voordeel. Flair schrapt dus niet, maar inspireert tot andere keuzes. Want uiteindelijk maak jij die keuze, dus vergeet je kracht niet. Ook onze guest editor staat zo in het ­leven: Elisabeth Van Lierop bewijst dat plantaardig leven met heel je gezin leuk, makkelijk én lekker kan zijn. Geniet van deze ‘groene’ Flair!

Digitale gids

Om de start van onze Happy Planet bij Flair te vieren, hebben we een extraatje voor jou! Ben je benieuwd naar de vegan keuken? Wil je graag volledig vegan gaan brunchen, lunchen of net chic dineren? Wij verzamelden dé Belgische adressen die je niet mag missen in een handige digitale gids. Even downloaden en op je smartphone bewaren, en je vindt altijd het leukste plantbased adresje. Ga naar Flair.be/vivavegan.

Achter de schermen

Vegan fotoshoot.

Vegan fotoshoot.

Vegan fotoshoot.

Een zevenkoppig team en drie kinderen zorgden voor een gezellige drukte tijdens onze fotoshoot met Elisabeth Van Lierop. Alles, van de kleding en make-up tot de lunch, was die dag ­vegan, net als deze Flair!

Vegan chef.

Vegan chef.

Vegan chef.

Fotografe Laura in actie tijdens de shoot bij Lily, ­vegan chef en ­oprichtster van een bedrijf in ­vegan diepvriesmaaltijden. Haar verhaal lees je op blz. 48 in je Flair.

Vegan frituur.

Vegan frituur.

Vegan frituur.

Een vegan frituur waar de plantbased snacks even vettig en prettig zijn als de originele kroketten en curryworsten? Die móést redactrice Catherine wel checken voor onze vegan special. Getest en goedgekeurd! Ontdek Tastebuds en andere vegan adresjes op blz. 48 in je Flair.

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier is voor iOS en hier voor Android <<<

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '