Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Ook lachrimpels, goed haar en iemand die beter in haar vel zit dan toen ze twintig was.'

Eva’s edito: ‘Ik zie niet alleen de ““te corrigeren delen””‘

Iedereen wordt ouder, ook hoofdredactrice Eva. Daar werd ze ooit op gewezen door een cosmetisch arts, maar Eva ziet niet alleen de ‘te corrigeren delen’, ze ziet ook lachrimpels, goed haar en iemand die beter in haar vel zit dan toen ze twintig was.

‘Ooit interviewde ik een cosmetisch arts. Zo’n vlot type, geen blad voor de mond, die na de interviewsessie een rondje “raad de leeftijd” deed met de aanwezige journalisten. Hij ging er namelijk prat op dat hij dat perfect kon zien aan de staat van onze huid. Het ging best goed. Eén collega schatte hij jonger dan ze was, maar hij voegde fijntjes toe “dat ze al mooi werk had laten doen”. Toen kwam hij bij mij aan en hij schatte me zonder verpinken vijf jaar ouder dan ik was. Hij bloosde heel kort toen ik hem corrigeerde, maar verklaarde zijn beslissing snel. “Je hebt al wat verslapping aan je kaaklijn.”

Hij stelde meteen wat oplossingen voor die eigenlijk heel makkelijk, snel en bijna pijnloos het “probleem” konden wegnemen. Ik sloeg het aanbod af en hij keek verbaasd toen ik zei: “Wat jij ziet aan mijn gezicht, zie ik in de spiegel niet.” “Misschien omdat je het niet wil zien?” Pas toen werd ik wél lastig. Natuurlijk zie ik ook dat mijn huid niet meer dezelfde is als toen ik twintig was. Ik bedoelde dat ik niet enkel dat zag. Anders dan bij hem was mijn blik niet toegespitst op alleen de “te corrigeren delen”. Ik zag ook lachrimpels, goed haar. Ik zag vooral iemand die veel beter in haar vel zat dan toen ze twintig was.

Het is heus niet elke dag feest als ik in de spiegel kijk. En ik wis ook weleens een foto die mijn dochter met alle ­liefde vanuit haar perspectief ver onder mijn kin genomen heeft. Maar ik stoor me steeds minder aan mijn spiegelbeeld. Ik smeer me elke dag lekker in, ben dol op wonderserums en ik hoop stiekem ook wel dat het ijsberen me lekker goed conserveert. Ben ik tegen wat hulp om je huid strak te houden? Helemaal niet. Maar zo lang ik niet het gevoel heb dat ik “beter” moet, is het nog niet het moment voor mij.’

Achter de schermen

Fotoshoot in Disneyland.

Fotoshoot in Disneyland.

Fotoshoot in Disneyland.

Op de dag van onze fotoshoot in Disneyland Paris stond Flairs modeteam vroeg op om al vóór de opening van het park foto’s te kunnen van nemen van model ­Keesha en de Avengers. Daarna hadden ze nog tijd om samen enkele attracties te beleven. Wat een droom! Check de foto’s op blz. 26 in je Flair.

Zon(dig)dag in de fotostudio.

Zon(dig)dag in de fotostudio.

Zon(dig)dag in de fotostudio.

Picture perfect op blz. 78 in je Flair, chaos op de set zelf. Dit is het uitzicht van Zon(dig)dag-redactrice Robine in onze fotostudio.

Verschillende kleuren eyeliner.

Verschillende kleuren eyeliner.

Verschillende kleuren eyeliner.

Waarom beautyredactrice Charlotte met twee verschillende kleuren eye­liner de deur opendeed voor haar postbode? Dat ontdek je op blz. 36 in je Flair.

Wedstrijd Disneyland

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier is voor iOS en hier voor Android <<<

Meer edito’s:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '