Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

‘Een geheim ingrediënt ontbreekt: de Flairmagie waar we zo trots op zijn.’

Eva’s edito: ‘Als we onze artikels door AI zouden laten schrijven, zou je dat als lezer al snel voelen’

Deze week lees je in je Flair alles over AI. Verschillende collega’s deden verschillende testen. Maar kan AI ons journalistieke werk vervangen? Volgens hoofdredactrice Eva niet nee!

In deze Flair deden mijn collega’s een interessante test. Wat kan AI al voor ons doen (blz. 42 in je Flair)? Ze lieten een tekst schrijven, kregen advies op het vlak van outfits en dating, eentje vond een virtueel vriendje en een ander deed haar huiswerk van vroeger nog eens over, maar dan via Tome. Zelf werd ik ook nieuwsgierig en probeerde ik al vertaalfuncties (prima), ik liet een uitnodiging ontwerpen (best oké, maar niet heel creatief) en hield met een AI-toepassing een brainstorm voor een naam voor een nieuw project (niets gevonden, behalve wat namen die wel erg leken op bestaande andere mediamerken).

We praten er op de redactie nog een hele tijd over na. Zal AI ons journalistieke werk kunnen vervangen? Zo’n vaart loopt het nog niet. Want waar de artificiële intelligentie vaak op te pletter loopt, is creativiteit en echte feiten. Ja, ChatGPT kan een aanvaardbare tekst schrijven, maar vullen we onze hele site met dit soort berichten, dan ga je dat als lezer heel snel voelen. Daar ben ik van overtuigd. Er zouden fouten gebeuren, want bronnen checken blijft elementair. ChatGPT kan worden gemanipuleerd, dus je hebt snel fake news. Maar nog sneller zou het opvallen omdat er een geheim ingrediënt ontbreekt: de Flairmagie waar we zo trots op zijn. De eerlijkheid, openheid en humor van onze redactrices zou je missen. Écht!

Zo lag ik deze week oprecht in een deuk met de column van Arkasha (blz. 23 in je Flair) vanuit Costa Rica (nee, niet jaloers hoor!). Ik had het haar wel kunnen vertellen, wat de badmode ook voorschrijft, surfen doe je niet in een string. Dan kan je net zo goed met­een naakt op je board gaan staan. Al die hippe surfgrieten met ieniemieniebikini’s die perfect op hun plaats zitten? Fake news! Photoshop! Een leraar die hun plank vast heeft! Of ze zijn gewoon al heel erg goed, het is hun gegund. Maar voor alle beginners: put your wetsuit on.

Achter de schermen

Huwelijkstaart.

Huwelijkstaart.

Huwelijkstaart.

We dromen er nog elke nacht van: de huwelijkstaart van Mieke Bakt voor ons LolaLiza x Flair-lanceringsevent. Heaven!

Articifiële intelligentie.

Articifiële intelligentie.

Articifiële intelligentie.

Artdirector Line ging aan de slag met artificiële intelligentie. Vana is een tool die selfies omtovert tot professionele zelfportretten in verschillende stijlen. Meer AI-testjes zie je op blz. 42 in je Flair.

Bomber-trend.

Bomber-trend.

Bomber-trend.

De bomber een trend? Check! Digital manager van Flair.be/fr Julie heeft er al eentje in haar kast hangen! Op blz. 32 in je Flair spot je nog meer exemplaren.

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier is voor iOS en hier voor Android <<<

Charmehotels

Lees ook:

bruid evas edito

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '