Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

‘Scandinavië of Spanje voor een volgende citytrip, of toch gewoon iets met de trein?’

Eva’s edito: ‘Eigenlijk begint je vakantie al een beetje bij het plannen’

Deze week ligt onze reisspecial in de winkel. Die staat boordevol inspiratie van travel influencers en onze redactie en nog zoveel meer. Ook hoofdredactrice Eva haalde er enkele tips uit voor op haar bucketlist.

‘Toen de foto’s van de travel influencers die aan deze Flair meewerkten binnenkwamen, ging het unaniem van oooh en aaah op de redactie. Wat is er toch veel moois te zien op de wereld, hoe krijg ik dat allemaal nog afgewerkt? First things first, er zitten ook heel wat tips in eigen land bij, die moeten lukken. Ik start op de eerste lentedag met een picknick in eigen stad. Gewoon het avondeten in een mandje, groot laken mee en we nestelen ons in een park in de buurt. Tot aan de volgende regenbui is het best idyllisch. Het voelt als een eerste mini­vakantie na de lange winter en ik krijg meteen zin om de vele heerlijke snipperdagen en verlengde weekends van mei te plannen en al wat vooruit te kijken naar een lange vakantie in de zomer.

Ik vraag tips aan mijn collega’s en zit instant met keuzestress. Ik scrol door foto’s van tiny houses op de Hoge Veluwe, zoek tussen de last-minutes naar een vijftal dagen zon, ontdek een prachtig romantisch vakantiehuisje midden in de natuur voor volgende zomer. Ik probeer te beslissen tussen Scandinavië of Spanje voor een volgende citytrip, of doen we toch gewoon iets met de trein?

Ik plan een surfdagje aan onze eigen kust, leg een aantal festivalweekends vast en ik zoek naar nog wat extra vakantiedagen voor een meerdaagse wandeltocht in de Ardennen waarover ik in een magazine lees. En ik droom van een paar romantische uitjes op van die once-­in-a-lifetime- en ook wel net-dat-ietsje-te-luxe-voor-mijn-budgetplekjes, want mag je je honeymoon eigenlijk niet elk jaar overdoen? Eigenlijk ­begint je vakantie al een beetje bij het plannen. Dat gevoel heb ik ook als ik deze Flair lees. Ik haal er weer heel wat tips uit die op mijn bucketlist belanden. Ik hoop jullie ook! Bon voyage!

Achter de schermen

Backpacken in Bolivia.

Backpacken in Bolivia.

Backpacken in Bolivia.

Reisjournalist Marie zocht voor deze special dé bestemmingen volgens reisbloggers. Voor haar is dat Bolivia: ‘Ik ging er in 2011 zes weken backpacken, en dat land heeft er mee voor gezorgd dat ik zo gek werd op reizen: de taal, de natuurpracht, kamperen in de jungle... Wauw!’

Stilteretraite.

Stilteretraite.

Stilteretraite.

Redactrice Annelies test op blz. 40 in je Flair een stilteretraite uit, waarbij dit haar slaapkamer was: ‘Niet meteen de luxe die je verwacht op vakantie, maar ik vond mijn kleine, praktische en prikkelarme ­kamer echt perfect. Zeker als de zon zo idyllisch door de ramen scheen!’

De ideale reisoutfit.

De ideale reisoutfit.

De ideale reisoutfit.

De ideale reisoutfit bestaat volgens covergezicht en reisblogger Pauline uit natuurlijke en kreukvrije ­stoffen. Moderedactrice Catherine (hier op tempel­bezoek in Bangkok) is het daar helemaal mee eens! Nog meer reismodetips vind je op blz. 16 in je Flair.

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier is voor iOS en hier voor Android <<<

Flair Reisspecial

Meer edito’s van Eva:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '