Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Het kan jarenlang op vernietigende manier doorwerken.'

Eva’s edito: ‘Ik heb van nabij gezien wat pesten kan doen met iemand die je graag ziet’

Deze week lees je in je Flair het interview met Lotte Vanwezemael die tijdens haar jeugd het mikpunt werd van pesterijen. Ook hoofdredactrice Eva heeft van nabij gezien wat pesten kan doen met iemand die je graag ziet.

‘Ik was tot tranen toe bewogen door het stuk over pesten in deze editie. Helaas blijft het een onderwerp dat we telkens onder de aandacht moeten brengen. Een op de zes kinderen krijgt tijdens zijn/haar/hun jeugd te maken met pesterijen en draagt die een leven lang mee. Hallucinant zijn de verhalen van wat ze meemaken. Maar ook na de kindertijd komt pestgedrag voor: in een professionele omgeving, online en op social media. Het tekent mensen voor het leven en het kost behoorlijk wat zelfliefde om daarna door te kunnen.

Er komt meer en meer aandacht voor pesten op scholen en bij ouders. De alertheid is er dus wel, maar het probleem is niet weg. Cyberpesten is erg gevaarlijk omdat daders daar nog anoniemer te werk kunnen gaan en het soms onder de radar blijft. Het blijft dus nodig om pesten serieus te nemen en er elke keer op te reageren. Want niet enkel de pesters hebben invloed op de situatie, ook jij als omstaander kan iets doen. Als je het ziet gebeuren of vermoedens hebt, spreek dan.

Vraag aan de persoon in kwestie of je kan helpen en laat weten dat de schuld niet bij hem/haar/hen ligt. Rapporteer kwetsende opmerkingen online en op social media. Vraag de beheerder van het profiel om ze te verwijderen. Zorg dat online trollen bedolven worden onder de hartjes, zodat hun haat amper te voelen is. Het werkt en je kan er iemands leven een andere wending door geven. Ik heb van nabij gezien wat pesten kan doen met iemand die je graag ziet. Het kan jarenlang op vernietigende manier doorwerken. En dat verdient echt niemand. Bedankt, Lotte Vanwezemael, om het door jouw eerlijke verhaal nog eens onder de aandacht te brengen.’

Achter de schermen

Lotte Vanwezemael.

Lotte Vanwezemael.

Lotte Vanwezemael.

Kiekeboe! Team Flair op set met een stralende Lotte Vanwezemael. Lees haar interview op blz. 14 in je Flair.

Gepersonaliseerde must-haves.

Gepersonaliseerde must-haves.

Gepersonaliseerde must-haves.

Van een smartphonehoesje met haar intialen tot een rieten mand met haar achternaam: onze moderedactrice Catherine is dol op custom-accessoires. Ontdek nog meer gepersonaliseerde must-haves vanaf blz. 25 in je Flair.

Winter lovers.

Winter lovers.

Winter lovers.

Redactrice Arkasha: ‘Het viel me op dat de winter lovers die ik interviewde (blz. 55 in je Flair) blaken van veerkracht. Ze omarmen het koude weer, in plaats van naar warmere oorden te ontsnappen, zoals ik. Hun verfrissende blik verraste mij. Ook last van een winterdip? Lezen die handel!’

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Self-love Journal

Meer edito’s:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '