Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Zou dat komen omdat mijn dagen gevuld waren met positieve mensen?'

Eva’s edito: ‘Tijdens de kerstperiode viel mijn nachtelijke piekeren plots stil’

Als er iets is dat hoofdredactrice niet wil meenemen naar het nieuwe jaar is het wel haar nachtelijke piekeren. Haar Flairhoroscoop voor 2023 gaf haar op dat vlak het perfecte advies. Misschien jou ook wel? Je leest ‘m deze week in je Flair!

‘”Blijf niet in je zorgen hangen. Maak je leven aangenamer door te genieten van hobby’s en je te omringen met positieve mensen.” Aldus mijn Flairhoroscoop voor dit jaar. Een betere samenvatting van goede voornemens kan ik niet bedenken voor mezelf. Exact dat. Als er één ding is dat ik niet wil meenemen naar dit krakend verse nieuwe jaar, is het mijn nachtelijke doemdenken. In 2022 ben ik namelijk mijn onbezorgde slaap verloren.

Dat is wel een ding wat mij betreft, als je weet dat ik vroeger altijd en overal in slaap kon vallen. Meteen diep naar dromenland en zonder onderbreking. Maar tegenwoordig sta ik vaak tussen 2 uur en 5 uur een tijdje op. En ’s nachts is de wereld best mooi. Mijn gezin ligt veilig warm dichtbij, de kat ligt in een bolletje in de zachte kussens van de zetel en de straat is stil. Ik ben eindelijk baas over de afstandsbediening en zet thee voor mezelf. Een droom. Behalve in mijn hoofd, dus. Daar stormt en raast het en lijkt het wel alsof er tussen 2 uur en 5 uur enkel problemen bestaan, geen oplossingen. Alles komt langs: werk, opvoeding, huishouden… Maar ook de verstikkende luchtvervuiling in de stad, politiek geraas over alles behalve de essentie, verkeersagressie, oorlogsdreiging, ziekte en de algemene hardheid die in opmars is. Geen kamillethee die dat nog opgelost krijgt.

Dan is het tijd voor de grove middelen. Netflix. Genadeloos bingen. Tussendoor even luisteren naar de ademhaling van mijn dochter die droomt over popsterren, synchrone danspasjes en glitteroutfits. En dan verdwijnen de zorgen weer zo snel als ze kwamen. Tijdens de kerstperiode vielen mijn nachtelijke feestjes plots stil. Zou dat komen omdat mijn dagen gevuld waren met positieve mensen? Omdat ik tijd had voor mijn hobby’s, namelijk lekker koud buiten gaan zwemmen en dan een pilatesles meepikken? Zo simpel kan het dus zijn! Ik wens jullie allemaal zo’n inzicht voor 2023. Goede voornemens hoeven niet gigantisch te zijn. Misschien haal je die zelfs wel uit je jaarhoroscoop (blz. 41 in je Flair), net als ik.

Achter de schermen

Lente- en zomercollectie C&A.

Lente- en zomercollectie C&A.

Lente- en zomercollectie C&A.

Moderedactrice Catherine trok met haar collega-journalisten naar Barcelona om er de nieuwe lente- en zomercollectie van C&A in primeur te ontdekken. Die zit vol tijdloze neutrals, natuurlijke materialen, comfy kostuums en colour blocking. Laat maar komen!

Girl crush op zangeres Merol.

Girl crush op zangeres Merol.

Girl crush op zangeres Merol.

Redactrice Laura: ‘Ik heb een girl crush op zangeres Merol. Ik hou van haar eerlijke en hilarische teksten. We hebben ongeveer dezelfde leeftijd, dus ik herken me er heel erg in.’ Merols interview lees je op blz. 16 in je Flair.

Een langer leven.

Een langer leven.

Een langer leven.

Moderedactrice Chloë: ‘Ik gebruik zijdepapier om delicate stukken in te wikkelen of verfrommel het om handtassen of schoenen op te vullen, zodat ze hun vorm behouden.’ Meer tips om kleren en accessoires een langer leven te geven lees je op blz. 30 in je Flair.

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Jaarhoroscoop

Meer edito’s:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '