Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Het klinkt zo modieus, een digital detox, maar ik merk nog maar eens hoe broodnodig die af en toe is.

Eva’s edito: ‘Instagram is plots niet meer zo instant en daardoor ook een pak minder interessant’

Hoofdredactrice Eva trok onlangs met het gezin naar de Ardennen en hield daar een broodnodige digital detox, want met een slechte internetconnectie en weinig bereik maak je er maar beter het beste van!

Ik zit al zo’n halfuur naar een draaiend zandlopertje op mijn scherm te kijken. En ik heb de laptop nog niet door de kamer gegooid. En ja, normaal ben ik licht ontvlambaar wanneer mijn internetconnectie het laat afweten. Maar nu ben ik op vakantie, in mijn happy place, die tot voor kort zelfs helemaal wifiloos was.

Sinds kort ligt er een virtueel kabeltje, maar het lijkt nog steeds op de inbelconnecties van jaren terug, waarbij je de computer hoorde puffen, kreunen en bliepen om zo op het wereldwijde web te raken. En ik vind het prima. Het nieuws sijpelt vijf uur na de breaking notification pas door tot in onze Ardense cocon. Instagram is plots niet meer zo instant en daardoor ook een pak minder interessant. En Facebook gaat hier zelfs niet open. Bellen lukt alleen als ik eerst een halve kilometer richting bewoonde wereld wandel. Mijn dochter stelt het al vier dagen prima zonder Disney op de laptop.

Voor mijn collega’s – die op dit edito zitten te wachten – is het vast een pak minder stressvrij. Het toont aan met wat voor rotvaart we gewend zijn te leven. Alles kan en moet nú. Voor vertragen is er geen tijd. Nooit, eigenlijk. Is er file, dan zet je snel een podcast op, want zo ben je weer bij met die lange luisterlijst. Heeft de trein vertraging, dan kan je al even je mails bijwerken en alvast die meeting via je mobiele schermpje meevolgen. Elk leeg momentje vul je met schermpjes, 4G, wifi en een vol hoofd.

Het klinkt zo modieus, een digital detox, maar ik merk nog maar eens hoe broodnodig die af en toe is. Ik heb al één boek en een hele stapel magazines uit, en ik heb zelfs al een puzzelpagina (ik haat puzzels) ingevuld. Straks, na het typen van de laatste zin van dit stukje, kijk ik zonder me druk te maken weer een halfuur naar het zandlopertje terwijl de piep-kraak-tuutverbinding de mail naar mijn collega’s van eindredactie probeert te versturen, want het is de enige taak die ik vandaag heb. Nog een paar dagen zo… en dan kijk ik weer uit naar de memes en foto’s van mijn collega’s op de socials van Flair, want die mis ik toch een tikje…

Achter de schermen

Onze Deliverooactie van deze week kwam maar nét op tijd voor columniste en redactrice Nele. Met een pasgeboren baby, een verbouwing en een verhuis op het menu is zo’n thuis geleverde maaltijd een godsgeschenk!

korting Deliveroo

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Flairapp. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' '