Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Hoofdredactrice Eva vroeg tips voor singles aan psychotherapeute Esther Perel.

Eva’s edito: ‘Single zijn hoeft helemaal niet te betekenen dat je een eenzaam leven hebt, vaak integendeel’

I’ve been Pereled. Betoverd door Esther Perel, dus. De psychotherapeute kreeg sterrenstatus omdat zij therapie (en dan vooral relatietherapie) buiten de behandelruimte bracht met haar gesmaakte TED Talks en de podcastreeks ‘Where Should We Begin’.

Ze was vorige week in Antwerpen voor een grote keynotespeech en Flair mocht deelnemen aan een interview vóór het optreden. Omdat mijn collega ziek werd, fietste ik zelf naar het interview. Ik had haar boek gelezen en haar podcasts geluisterd, dus ik was voorbereid. Toch ben ik achteraf een beetje beginnen fangirlen. Niet alleen is Esther lief en grappig, er bestaat ook geen vraag over de liefde waar ze geen antwoord op heeft. Het mooiste is de open blik waarmee ze naar liefde in al haar aspecten kijkt. Door je eigen vraag eerst te analyseren (waarom stel je dat singles eenzaam zijn?) kom je vaak tot de conclusie dat je al met een starre blik naar een probleem kijkt. ís het wel een probleem?

Esther had ook interessante tips voor singles, die mooi op het artikel (vanaf pagina 60 in je Flair) van journaliste Eline in dit nummer aansluiten. Ze stelde bovendien voor om minder in hokjes te denken. Is een single puur iemand die geen partner heeft? Of is het iemand die op zoek is naar romantische liefde? Dat zijn verschillende zaken, want er zijn veel andere modellen om de behoeftes te vervullen die wij in een partner zoeken.

Single zijn hoeft helemaal niet te betekenen dat je een eenzaam leven hebt, vaak integendeel. Je vindt verbinding en connectie ook in vriendschap en je netwerk. We hebben maar één zogenaamd ideaal model: het huisjeboompje-beestjemodel. Jammer, want er zijn zoveel andere modellen te bedenken die zelfs beter kunnen werken. Tijd voor een innovatieve denktank voor relaties! We hebben die wel voor het klimaat en de economie, maar voor het belangrijkste in ons leven houden we vast aan wat al lang vaststaat.

Tot slot vroeg Esther ons om het als media beter te doen. ‘Toon wat mogelijk is en open die blikken.’ Genoteerd, Esther. We gaan ermee aan de slag!

Flair Luxeweken

Deze week gaat de laatste week van onze Flair Luxeweken in. Dat wil zeggen: vier weken lang luxe voor héél erg kleine prijsjes bij je Flair. Deze week: kortingspas voor kortingen bovenop de outletprijzen in Maasmechelen Village.

© Anke Desmet voor Flair

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Flairapp. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '