Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

The big O, maar eigenlijk toch niet…

ONDERZOEK: dit zijn de voornaamste redenen waarom iemand een orgasme faket

Annelies Hart

Dat seks enkel maar om orgasmes draait, is een cliché dat ondertussen echt wel achterhaald is. Toch komt het nog vaak voor dat mensen een hoogtepunt faken tussen de lakens. Een recent onderzoek toont aan wat de voornaamste redenen daarvoor zijn, en die zullen je vast niet verbazen.

Heb jij ooit een orgasme gefaket? Misschien ben je er niet trots op, maar troost je: je bent echt niet de enige. Volgens een onderzoek van Innerbody Research heeft maar liefst 45,7 % van de vrouwen en 38,2 % van de mannen al eens gedaan of ze tot een hoogtepunt kwamen, terwijl dat eigenlijk niet het geval was.

Na al die cijfers te zien ben je natuurlijk benieuwd naar de beweegreden achter het faken en ook daarnaar gingen de researchers op zoek. Zo bleek dat zowel mannen als vrouwen dezelfde reden op nummer één hadden staan, en die is op z’n minst pijnlijk te noemen. Maar liefst 23,7 % van de vrouwen en 21 % veinst een climax om ‘ervan af te zijn’. Auwch…

Vrouwen:

  • Ervan af zijn (23,7 %)
  • De ander niet willen kwetsen (21 %)
  • Fake it till you make it (12,5 %)
  • Het is opwindend (9,8 %)

Mannen

  • Ervan af zijn (21 %)
  • De ander niet willen kwetsen (15,1 %)
  • Het is opwindend (14,6 %)
  • Fake it till you make it (13,7 %)

Take a mint

Dit mogen dan wel de redenen zijn waarom iemand doet alsof hij/zij/hen klaarkomt, maar de redenen achter het uitblijven van het échte orgasme mochten natuurlijk niet ontbreken in het onderzoek.

Vier antwoorden kregen ongeveer hetzelfde aantal stemmen. Zo hebben het standje en het licht in de kamer vaak iets met het al dan niet klaarkomen van je partner of jijzelf te maken. Daarnaast kunnen ook je eigen piekergedachten of de temperatuur van de ruimte waarin je stoeit een spelbreker zijn.

Maar dé reden die boven de andere uittorent? De adem! Voor meer kans op een orgasme langs beide kanten, moet je dus niet enkel het lichaam van je (bed)partner goed aanvoelen, maar ook even je tanden poetsen – of een muntje eten – voor je tussen de lakens kruipt. En als dat allemaal niet mag baten, kunnen deze zeven boeken je misschien helpen om in hogere sferen te geraken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '