Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Wow, je moet volgens onderzoek wel héél veel seks hebben.

AHA: zo lang duurt het gemiddeld om zwanger te raken

Het idee om zwanger te raken is ontzettend spannend en leuk. Maar het kan soms jaren duren, of misschien lukt het wel helemaal niet of is het meteen raak bij de eerste keer? Wel, uit onderzoek blijkt dat je een behoorlijk potje seks moet hebben om in verwachting te raken.


Geef toe, hoe vaak heb je niet geschrokken naar je dokter gebeld omdat je je pil net wat te laat had ingenomen? Niet zwanger raken is vanaf het moment dat we beginnen met seks de grote boodschap die we meekrijgen. Pas als we effectief klaar zijn om een kindje te krijgen, merken mensen vaak dat wél zwanger raken niet per se zo gemakkelijk gaat.

Wel, uit nieuw onderzoek van Channel Mum bij 1194 ouders blijkt dat we gemiddeld zo’n 78 keer seks moeten hebben om zwanger te raken. Dat zijn zo’n zestal maanden met gemiddeld 13 vrijpartijen per maand. Say whut?!

Missionaris en doggystyle


Volgens The Mirror waren de missionaris en doggystyle dan weer de twee populairste standjes voor koppels die in verwachting probeerden te raken. Zo’n 10 % van de koppels gaf toe dat ze hun ritme naar 15 tot 20 keer per maand verhoogden. En 5 % deed het zelfs dagelijks.

Meer dan 40 % van de koppels gaf toe dat ze echt de druk voelden om zwanger te worden, 18 % zei dan weer dat het eerder een klus leek dan dat ze er effectief nog plezier aan beleefden. En hoewel een derde van de koppels erin slaagde om zwanger te worden in de eerste maanden dat ze het probeerden, doet een vijfde er tussen de één en drie jaar over.

Bron: Cosmopolitan


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '