Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

2. Maak je intenties meteen duidelijk.

Friends with benefits: de regels

Annelies Hart

Ben je niet aan het daten voor een relatie, maar snak je wel naar wat (fysieke) affectie? Dan is een friend with benefits misschien wel dé match voor jou. Alleen is zo’n casual relatie niet altijd zo simpel als je zou willen. Deze regels hou je best in het achterhoofd.


Er is geen handleiding als het op friends with benefits aankomt, maar het kan nooit kwaad om je even in te lezen voor je eraan begint. Het is namelijk allemaal fun and games, tot het ingewikkeld wordt. Vermijden dus, die verwarrende situaties!

Doe het voor de juiste redenen.

Er is absoluut niets mis met een casual relatie. In tegendeel, het kan zelfs helend en verfrissend zijn. Alleen doe je het wel best voor de goede redenen. Als jij een casual relatie aangaat omwille van je bindingsangst en het dus gebruikt als een manier om weg te lopen van je problemen, is het misschien niet de juiste beslissing voor jou.

Maak je intenties meteen duidelijk.

Iemand in bed lokken en daarna pas vertellen dat je niet meer wil dan een fwb-relatie, is helemaal not done. Maak je intenties dus duidelijk voor jullie verder gaan, en misschien zelfs al voor de eerste ontmoeting/date. Zo weet je allebei waar je aan toe bent.

Stel duidelijke grenzen.

Duidelijke communicatie is in eender welke relatie belangrijk, dus ook tussen fbw’s. Bespreek dus duidelijk wat wél en niet kan. Blijven jullie bij elkaar slapen? Hoe vaak per week zien jullie elkaar? Hoe verloopt communicatie tussen jullie verschillende dates? Hoe meer je weet, hoe minder (onaangename) verrassingen.

Let op voor gevoelens.

De naam zegt het zelf al: FRIENDS with benefits. Een van de belangrijkste regels is dus dat je dit soort relatie niet aangaat met iemand waar je gevoelens voor hebt, of die gevoelens heeft voor jou. De kans dat jullie hier dan gekwetst uitkomen, is veel te groot.

Jaloezie is niet je vriend.

Jullie zijn friends with benefits en geen koppel, dus voor jaloezie is er eigenlijk geen plaats. Waarmee we niet willen zeggen dat het geen normaal gevoel is, want een casual relatie is nu eenmaal niet makkelijk. Ga even na bij jezelf waar die jaloezie vandaan komt. Is het vanuit je eigen onzekerheid, of heb je misschien toch gevoelens ontwikkeld voor je casual bedpartner? Zo ja: terug naar het volgende punt.

Condoms are key.

Dit spreekt natuurlijk voor zich. Als je echt zeker weet dat je benefietvriend(in) geen andere casual partners heeft, kan je overwegen om zonder condoom te vrijen. Maar in de meeste gevallen opteer je toch best voor die extra barrière, om zwangerschap en SOA’s te voorkomen. Better safe than sorry!


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '