Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Jae Park via Unsplash

Als je ‘pikante’ sms’jes meer lijken op de begeleidende tekst uit een boek dat aan kinderen uitlegt waar baby’s vandaan komen: abort mission.

6 fouten die je best niet maakt tijdens het sexten

Annelies Hart

Pikante berichten sturen om je wederhelft te laten weten dat je aan hem/haar/hen denkt: we hebben het allemaal wel al een keertje gedaan. Het is een handige en sneaky manier om het vuur in je relatie te houden, als je weet hoe het moet natuurlijk. Want van deze fouten krijgt niemand het warm.

Disclaimer: Als je denkt aan sexten, doe het dan veilig. Je grenzen en privacy bewaken gaat altijd voor.

Saaie sexts

Laten we meteen met de deur in huis vallen. Als je sexts iets weg hebben van ‘Fifty Shades of Grey’: keigoed bezig! Als je ‘pikante’ sms’jes meer lijken op de begeleidende tekst uit een boek dat aan kinderen uitlegt waar baby’s vandaan komen: abort mission. Ben je niet zo goed met woorden? Dan kan je nog altijd je teksten wat kracht bijzetten door een paar veelzeggende emoji’s toe te voegen.

Verkeerde nummer

Dit is met stip de grootste fout die je kan maken wanneer het op sexten aankomt. Beeld je in dat je net een geweldig berichtje in elkaar hebt gestoken waarin je je partner uitlegt hoe je hem/haar vanavond alle hoeken van de kamer gaat laten zien en pas tien minuten later doorhebt dat je het eigenlijk naar je schoonmama hebt verstuurd? De horror.

Te direct! Of net te subtiel...

Wat werkt voor de ene persoon, zal niet werken voor de ander. Dat geldt in bed, maar ook bij sms’en. Als je dus net iemand nieuw ontmoet hebt en hem/haar/hen wil warm maken voor een avondje Netflix & Chill (als je begrijpt wat we bedoelen...), is het een goed plan om een beetje af te toetsen wat mogelijk is. Sommigen willen het liefst zo luid en duidelijk mogelijk al je seksuele fantasieën lezen, terwijl je er bij anderen best wel wat meer doekjes om mag winden. Zoek uit wat de ontvanger graag heeft, en blijf daarbij.

Taalfouten (voor sommigen toch)

Deze is voor de ’taalnazi’s’ onder ons. Als jij aan het sexten bent met iemand die erg bezig is met taal en je plots een dt-fout schrijft tijdens de beschrijving van wat je met hem/haar wil doen, kan het hele effect verloren gaan. Toch maar eens checken op foutjes voor je op ‘verzenden’ klikt.

Je laat je gsm open liggen

Deze fout heeft minder te maken met de inhoud, maar meer met de plaats waar je je bevindt. Ben je vurig aan het sexten wanneer er andere mensen in dezelfde ruimte zitten? Laat je gsm dan niet ontgrendeld achter terwijl je even naar de wc gaat. Je wil echt niet dat mensen je nog maanden achtervolgen met je eigen pikante uitspraken of prikkelende emoji’s.

Boodschap van algemeen nut voor iedereen: lees niet zomaar iemands berichten.

Slechte timing

Moet deze zelfs uitgelegd worden? Kies het tijdstip van je sext verstandig. Is je significant other aan het werk, druk bezig, gestrest of heel moe? Dan is het nu misschien niet het moment om sexy te gaan doen. Het zou jammer zijn als je met alle vorige fouten rekening zou hebben gehouden en de perfecte sext hebt opgesteld, en dat die dan verloren gaat. Voorzichtig omspringen dus, met dat sexttalent!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '