Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Het naspel is belangrijk, zowel voor je gezondheid als voor je relatie.

5 dingen die je altijd zou moeten doen na de seks

Als het over seks gaat, hebben we het altijd over het voorspel en het eigenlijke spel. Maar wat met het naspel? Ook na de daad zijn er enkele belangrijke stappen die je beter niet overslaat en wij zetten er een paar op een rijtje.

Knuffelen

De volgende keer dat je partner onmiddellijk na jullie vrijpartij in een diepe slaap sukkelt, mag je hem/haar met het volgende argument wakker maken: knuffelen na de seks is goed voor jullie relatie én jullie seksleven. Een studie uit 2014 toonde aan dat koppels die na de daad nog even kussen en knuffelen gelukkiger zijn in hun relatie én meer tevreden zijn over hun seksleven. En laten we ook niet vergeten dat het gewoon heel fijn voelt om nog even te genieten van dat gelukzalige after sex-gevoel.

Plassen

Dit kunnen we niet vaak genoeg zeggen: plas na de seks! Tijdens het vrijen kunnen zich namelijk bacteriën verplaatst hebben naar je urinebuis. Door te plassen, spoel je die eruit en zorg je ervoor dat er geen infecties ontstaan. Heel belangrijk dus als je een blaasontsteking wil vermijden! Maak je ook geen zorgen als je eerst nog even wil knuffelen: ook als je een halfuur nadien gaat, is alles nog oké. Ga wel meteen als je weet dat je gevoelig bent aan blaasontstekingen.

Praat

Communicatie is belangrijk in een relatie, en daar hoort praten over seks ook bij. Geen beter moment om je partner te laten weten wat je leuk vindt of wat je eens wil proberen dan na een vrijpartij. Een complimentje of bevestiging dat wat hij/zij zojuist deed goed was, komt je relatie natuurlijk ook ten goede. Net als het knuffelen, versterkt open met elkaar praten op het moment dat het gelukshormoon oxytocine door je lijf stroomt, na de seks dus, jullie band nog meer.

Wassen

Seks is niet alleen een uitwisseling van speeksel en andere lichamelijke sappen, maar ook van bacteriën. Het klinkt niet sexy, maar daarom is het jammer genoeg niet minder waar. Om schimmel- en andere infecties te vermijden, neem je best een douche na de actie. Heb je daar echt geen zin in, was dan zeker je handen en reinig je private parts even met wat lauw water.

Beperk het wassen niet tot je lichaam, want als jullie speeltjes gebruikt hebben, moeten die ook gekuist worden.

Hydrateren

Seks is beweging en beweging is sport. En wat doe je als je sport? Juist ja: water drinken. Goed hydrateren na de seks zal wonderen doen voor dat reinigend plasje!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '