Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Orkun Azap via Unsplash

Niet alleen als bestuurder, maar ook als bijrijder halen Vlamingen niet altijd de beste punten.

Vier op de tien Vlamingen ergeren zich aan rijgedrag partner

Margo Verhasselt

Van ‘Maar allez moet jij nu zo snel rijden?’ tot ‘Néén, ik heb écht gezegd dat het die afrit was, jij luistert niet!’ In de auto zitten met je partner kan al eens voor wat stress zorgen. Maar liefst 42 % van alle Vlamingen stoort zich dan ook aan de rijstijl van zijn/haar/hun lief, dat toont onderzoek van Deals.be bij 1.011 Vlamingen met een vaste relatie aan.

Wat blijkt? Vooral vrouwen, zo’n 46 %, ergeren zich aan het rijgedrag van hun partner. Mannen hebben hier met 37 % minder last van. En niet alleen als bestuurder, maar ook als bijrijder halen Vlamingen niet altijd de beste punten. Zo stoort maar liefst 40 % van alle ondervraagden zich weleens aan goedbedoeld advies van zijn of haar partner met betrekking tot hun rijstijl.

Mogelijks is dat dan ook meteen de verklaring waarom 35 % voorzichtiger rijdt in het bijzijn van zijn of haar geliefde. Opvallend genoeg heeft de aanwezigheid van een partner vaker een matigende werking op het rijgedrag van mannen (42 %) dan vrouwen (28 %).

Ondanks dat een aanzienlijk percentage van de Vlamingen voorzichtiger rijdt als zijn/haar/hun partner in de buurt is, stapt maar liefst 10 % van hen liever niet in wanneer hun geliefde achter het stuur zit.

Ingewikkelde manoeuvres

Maar liefst een derde van alle ondervraagden voert liefst geen ingewikkelde manoeuvres uit à la parkeren in het bijzijn van hun partner. Daarbij zijn het vooral jongeren – tot dertig jaar – die deze situatie zoveel mogelijk vermijden.

Lees meer:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '