Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Cottonbro via Pexels

Leer swipen in het echte leven!

5 dingen die je moet weten als je speeddaten een kans wil geven

Al die datingapps beu? Gelukkig is speeddaten nog steeds een optie! Al is dat soms wel nét iets spannender dan iemand leren kennen via het schermpje van je gsm. Maar geen nood, wist je dat wij Belgen het wereldrecord speeddaten op onze naam hebben staan? Combineer dat met deze vijf weetjes en je bent helemaal klaar voor een avondje speeddaten!

Rond de valentijnsperiode kan je er gewoonweg niét omheen. Overal hangen er plots hartjes, liggen er chocolaatjes en bloemen in elke winkel en lijkt íédereen plots een lief te hebben. Maar ja, waar vind je die tegenwoordig?

Als je geen fan bent van datingapps kan speeddaten een goede optie zijn voor jou. Net zoals online kan je op een hele korte periode met veel verschillende mensen praten. Bij speeddaten kan je evengoed swipen, want al na vijf minuten kan je beslissen of je al dan niet verder wil praten met een persoon. Alleen zit je hier natuurlijk wel face to face over elkaar.

Hier zijn vijf dingen die je zéker moet weten vooraleer je begint te speeddaten.

Speeddaten is niet goedkoop.

Voor een avondje speeddaten betaal je al snel 25 euro. In die prijs zit inbegrepen: een consumptie of twee, de huur van de locatie, de administratie en natuurlijk de hosts die de avond in goede banen leiden. Er komt nu eenmaal een hoop kijken bij zo’n evenement, en daar betaal je voor. Voor de liefde/vriendschap moet je iets overhebben.

Er komen aantrekkelijke mensen naar speeddates, maar nu is je kans om verder te kijken.

Mensen ontmoeten is niet makkelijk. Speeddaten wordt daardoor steeds populairder. Bovendien is speeddaten dé manier om eens verder te kijken dan de eerste uiterlijke indruk. Je zou weleens aangenaam verrast kunnen worden door iemand die je in het echte leven geen tweede blik had gegund of die je op een datingapp zonder na te denken had weggeswipet.

Ja, je komt echt élk type persoon tegen op speeddates.

Het is waar dat het cliché over speeddaten deels blijft kloppen. De kans dat je tijdens het speeddaten minstens één ongemakkelijk gesprekje hebt, is dan ook groot. Maar je kan zo’n situatie ook zien als een leerschool waarmee je je eigen sociale vaardigheden traint. Je komt bij speeddaten nu eenmaal in contact met verschillende soorten mensen.

Je komt best zonder verwachtingen.

Aan een speeddate kan je veel overhouden: liefde, een date, een hete nacht, vriendschap, een boost voor je zelfvertrouwen, verbeterde sociale vaardigheden en zelfs een kater door dat wijntje te veel. Maar wanneer je ernaartoe vertrekt, verwacht je het best niets van dat alles. Of toch zeker niet het eerste. Dan kan je alleen maar aangenaam verrast worden!

Speeddaten vraagt veel energie.

Je denkt dat de Ten Miles lopen vermoeiend is? Probeer maar eens telkens vijf minuten met zoveel verschillende mensen te praten. Niet alleen is het vermoeiend om telkens een gesprek gaande te houden en steeds dezelfde uitleg te geven – want ja, iedereen stelt dezelfde vragen – je moet ook nog eens onthouden wie wie is. En bij sommige speeddates vraagt de organisator ook om bij elke naam op je papiertje een compliment voor die persoon schrijven. Dat allemaal binnen de vijf minuten die je hebt om te praten, een ware hersensport.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '