Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Toch nog even de locatie (of zijn/haar sociale media) bestuderen?

4 manieren om je last minute voor te bereiden op een eerste date

Annelies Hart

Die laatste uren voor een eerste date zijn vaak zenuwslopend. Je moet je outfit nog uitkiezen, uitgebreid douchen, eventueel je benen scheren en vooral die zenuwen onder controle proberen te houden. Uit onderzoek van datingplatform Meetic blijkt dat 3 op de 5 single Vlamingen nog graag een paar last minute voorbereidingen treft voor het afspraakje, en dit zijn ze.

Extra research naar leuke gespreksonderwerpen

Niet genoeg gespreksstof hebben is de grootste angst van de singles. Sommigen gaan dan ook gericht op zoek naar onderwerpen waarover ze het kunnen hebben op dat eerste afspraakje. Sommige singles raadplegen zelfs het internet voor leuke gespreksonderwerpen of schuimen de social media kanalen van hun match af (35 %). Vooral vrouwen (44 %) kijken ter voorbereiding van de date naar de social media kanalen tegenover mannen (26 %). Die angst voor stiltes is dan van de baan, want je date is een even grote fan van het bingewatchen van natuurdocumentaires.

Er piekfijn uitzien

Op een eerste afspraakje wil je er natuurlijk op je best uitzien en ook dat neemt wat tijd en planning in beslag. Snel nog je haren krullen, je schoenen poetsen of je benen scheren voor je vertrekt: dat zijn maar enkele voorbeelden van hoe singles zich klaarmaken voor een date. Het is trouwens niet verrassend dat de Vlaming er onberispelijk wil uitzien, want uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 44 % van de Vlamingen zich onzeker voelt over zijn/haar uiterlijk tijdens een date.

Locatie bestuderen

Een perfecte date vraagt om een perfecte locatie. Meer dan een kwart van de datende Vlamingen zoekt de locatie van de date op voorhand op, omdat ze willen weten of er nog andere leuke plekken in de buurt zijn om iets te doen. Je weet maar nooit of het restaurant of de bar tegenvalt, of als de avond wat langer duurt dan gepland en je wil ergens anders naartoe. Zo heb je altijd een back-up plan klaar en kan je je helemaal focussen op je leuke date.

Al een glaasje?

Sommige singles zijn zo zenuwachting dat ze al graag een glaasje drinken voor ze vertrekken naar de date. Pas hier wel mee op, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je aangeschoten op je date aankomt. Vrouwen hebben hier voornamelijk problemen mee, want 43 % van hen vindt het vervelend dat hun date meer dan één of twee glazen drinkt. 36 % van de singles drinkt zelfs helemaal geen alcohol tijdens een date, want zo kunnen ze hun match leren kennen zoals die echt is, zenuwen en al.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '