Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Jenny Ueberberg via Unsplash

Onlinedaten 2.0!

Met deze tips van de seksuoloog wordt onlinedaten weer leuk

De redactie

Heel begrijpelijk, die frustraties over onlinedating. En hoewel offline op zoek gaan naar een lief ons alvast een heel leuk alternatief lijkt, kan jij met deze tips van Flairseksuoloog Ina je onlinedatingavontuur misschien ook wat nieuw leven inblazen.

Pimp je profiel.

Als je al een tijdje op een datingapp zit en alles een beetje ­generisch begint aan te voelen, kan je beginnen met je profiel een update te geven. Wis je oude foto’s en voeg een paar nieuwe toe. Post er zeker eentje waar je alleen op staat, maar voeg er bijvoorbeeld ook een paar toe waarop je doet wat je graag doet met de mensen die je graag ziet.

Geef ook je profieltekst zo nu en dan een oppoetsbeurt. Je hoeft daarbij niet meteen heel persoonlijke informatie mee te geven, maar een leuk tekstje kan al een tipje van de sluier ­weggeven over wie jij bent en wat je zoekt.

Durf initiatief te nemen.

Vaak wachten singles op apps af tot de ander de eerste zet doet. Maar als je beiden met die ingesteldheid op de app zit, gebeurt er natuurlijk niets. Denk er niet te veel over na en neem gewoon het initiatief met een leuke opener, zoals een toffe vraag over iets wat je zag of las op het profiel van je match. Zo maak je het ook meteen persoonlijker dan met een random openingszin.

Spreek snel af.

Heb je een leuk gevoel bij een match? Wacht dan niet te lang om af te spreken in het echt. Idealiter doe je dat ten laatste na twee à drie weken. Wacht je langer, dan worden de verwachtingen vaak te hoog of dooft het onlinecontact uit voordat je de kans krijgt om elkaar echt beter te leren kennen.

Spreek op je eerste date niet bij iemand thuis, maar op een ­neutrale plaats af. Daar ben je veiliger en zo vermijd je ook dat je match de boodschap verkeerd interpreteert en met andere ­intenties aan jullie date begint. Zorg ook voor je eigen vervoer, zodat je naar huis kan gaan wanneer je wil.

Just have fun.

Hou in je achterhoofd dat datingapps maar één manier zijn waarop je leuke mensen kan leren kennen. Pin er niet al je hoop op vast, maar ga ook op zoek naar alternatieve manieren om mensen te ontmoeten. Ligt je sociaal leven even stil, dan kan een datingapp een leuke extra tool zijn om weer wat leven in de brouwerij te brengen. Als je een app als Tinder ziet als een toevoeging in plaats van je enige hoop, zal je minder snel frustraties ervaren als je niet meteen de match van je dromen vindt.

Tekst: Elien Geboers, met dank aan seksuoloog Ina Van Ransbeeck

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '