Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Want iedereen heeft eens nood aan een break!

5 tips om jouw blokpauze om te toveren tot een leuke date

Annelies Hart

Het is weer tijd voor de blok, het moment waarop alle studenten zich opsluiten op hun kamer/kot in de hoop in augustus niet in tweede zit te belanden. Maar wat doe je als je lief of beste vriend(in) blok heeft en jullie elkaar toch willen zien? Dankzij deze tips valt het perfect te combineren.

Picknick in het park

Nu het weer eindelijk beter is, zou het zonde zijn om daar niet van te genieten. Eten moet je toch, dus waarom niet genieten van een ontspannende lunch in het park? Verzamel wat lekkere snacks, pak een deken mee en ga samen met je date/vriend(in) naar een nabijgelegen park. Geniet van het zonnetje, de groene omgeving en elkaars gezelschap. Het is een perfecte gelegenheid om even weg te zijn van de studieboeken en samen te ontspannen in de buitenlucht.

Creatieve workshop

Je zit al de hele tijd met je neus tussen zware materie, dus is het een heel goed idee om dat even af te wisselen met iets helemaal anders. In de vorm van een leuke workshop bijvoorbeeld. Laat je creatieve brein volledig de vrije loop. Je kan bijvoorbeeld schilderen met een cocktail in de hand, samen pottenbakken, kaarsen draaien of flower hoops maken. Misschien ontdekken jullie wel een nieuwe gezamenlijke hobby.

Een fietstochtje door de stad

Trek er samen op uit en verken je eigen stad per fiets. Kies een mooie route langs interessante bezienswaardigheden, parken en een leuk café waar je een snelle drinkstop kan maken. Fietsen is niet alleen een leuke activiteit, maar het biedt ook een gezonde dosis lichaamsbeweging en frisse lucht, de geschikte combinatie om daarna terug met je neus tussen de boeken te kruipen.

Gezamenlijke workout

In de drukke studieperiode is het belangrijk om niet alleen je geest, maar ook je lichaam te verzorgen. Een snelle workout is ideaal om even volledig je gedachten te verzetten door jullie lichaam aan het werk te zetten. Dat helpt niet alleen om even te ontspannen, maar ook om energie en betere concentratie op te doen voor het vervolg van de studie.

Kookuitdaging

Naast de nodige portie sport en buitenlucht, is het tijdens het blokken ook van uiterst belang om lekker en goed te eten. Ontdek elkaars culinaire talenten door middel van een kookuitdaging. Maak elk jullie beste gerecht klaar en geef vooral punten op smaak, sfeer en gezelligheid!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '