Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Van zandlopers, over doodskoppen tot vlammetjes.

8 dating emoji’s die je maar best kan onthouden

Annelies Hart

Nu een merendeel van de communicatie zich online afspeelt, is het ook niet gek dat een aantal woorden of boodschappen vervangen worden door emoji’s. En zeker tijdens het daten! Al is het, vooral voor zij die niet tot Gen Z behoren, soms knap moeilijk om te ontcijferen wat je gesprekspartner nu precies wil zeggen. Deze lijst van datinapp Fruitz kan al helpen!

Gen Z heeft iets met de zandloper-emoji en dat is niet om de tijd aan te geven. Het betekent namelijk dat je iemand aantrekkelijk vindt. De betekenis is afkomstig van het klassieke zandloperfiguur, maar Gen Z gebruikt deze emoji om eender welk lichaamstype te omschrijven. Deze generatie hecht namelijk een enorme waarde aan inclusiviteit en body positivity. Zo bleek uit een recent onderzoek van Fruitz dat maar liefst 67 % van de Belgische jongeren iemand wil daten die openstaat voor alle lichaamstypes en niet op zoek is naar stereotiepe uiterlijke schoonheden.

💀

De lachende emoji met tranen (😂) is volgens de jongste generatie daters passé en maakt nu plaats voor het doodshoofd. Niets lugubers hoor, net het tegenovergestelde! Gen Z gebruikt deze emoji als antwoord op iets dat ze zo grappig vinden dat ze zich ‘bijna dood lachen’. Als dit opkomt in je conversatie, krijg je dus duidelijk punten voor dat gevoel voor humor.

🍆

Als je deze nog niet kent, loop je een beetje achter. De aubergine is namelijk de meest seksuele emoji die je naar iemand kan sturen. Een simpele groente kan tijdens je gesprek dus duidelijk aantonen hoe hard je je tot iemand aangetrokken voelt.

😜

De tongknipoog brengt een gevoel van speelsheid en seksuele spanning over. Deze emoji wordt vaak gebruikt om aan te tonen dat je iets niet al te serieus neemt en open staat voor speelse en flirterige grappen. De perfecte manier om wat extra plezier en speelsheid toe te voegen aan je gesprekken!

💦

Gelukkig staat deze emoji niet voor zweet, maar voor seksuele opwinding. Het is een heel directe manier om met iemand te flirten en duidelijk te maken dat je het bijzonder warm krijgt van jullie gesprek.

😊

Voel je je soms wat te verlegen om aan iemand toe te geven dat je geïnteresseerd bent? Dan is de blozende smiley jouw redding! Deze emoji is een subtiele manier om jouw interesse of aantrekkingskracht uit te drukken en voegt een zekere laag van ondeugendheid en flirterigheid toe aan je berichtje.

BeReal komt opnieuw met nieuwe functie: RealPeople.

🔥

Staat er iets in brand? Nee hoor: dit is gewoon een manier om te laten weten dat je iets leuk vindt. Een mooie foto, de nieuwste outfit van een vriend(in), zomerse temperaturen, iemand die je aantrekkelijk vindt… Deze emoji kan in allerlei situaties gebruikt worden en is een metafoor om iets te omschrijven dat hot is en in vuur en vlam staat.

👉👈

Wanneer deze twee vingers die naar elkaar wijzen verschijnen in een conversatie, wil de andere persoon duidelijk maken dat die zich wat verlegen voelt. Krijg je bijvoorbeeld een compliment toegestuurd, maar weet je niet goed hoe hierop te antwoorden? Dan kan je deze emoji inschakelen!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '