Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

De acteur heeft Taylor klaarblijkelijk niet altijd even netjes behandeld...

‘All Too Well’ geeft pijnlijke details prijs over Taylor Swifts breuk met Jake Gyllenhaal

Chloë Foubert

Taylor Swift bracht afgelopen weekend een gloednieuwe versie van ‘Red’ uit. Velen noemen het een wraakalbum, omdat ze zo de rechten van haar muziek weer in handen krijgt na een dispuut met oud-manager Scooter Braun. Maar ook ex Jake Gyllenhaal ontkomt er niet aan. In de langere versie van ‘All Too Well’ wordt duidelijk dat de acteur Taylor niet altijd even netjes behandeld heeft.

In 2010 viel de toen twintigjarige Taylor Swift als een blok voor de charmes van Jake Gyllenhaal, die op dat moment 29 was. Ze werden voortdurend samen gespot, maar na nog geen zes weken was de relatie al voorbij. Hoewel Taylor nooit bevestigde dat de break-upsong ‘All Too Well’ over haar stukgelopen relatie met Jake Gyllenhaal ging, laten de details en referenties die ze zonet aan de nieuwe en uitgebreide versie toevoegde er geen twijfel over bestaan.

Een goed bewaard geheim

De bijhorende kortfilm begint nochtans als een sprookje: een karaokesessie in een Mercedes-klassebak, een cosy herfstwandeling, véél gekus… Pure magie, maar die verdwijnt al na slechts twee minuten lofzang. Taylor zingt onder meer hoe Jake haar geheim hield en niet kwam opdagen voor haar verjaardagsfeest. ‘Je palmde mijn vader in met leuke grapjes. Maar later zag hij hoe ik steeds weer naar de deur staarde in de hoop dat jij zou komen. “21 jaar oud worden, het zou leuk moeten zijn”, zei hij me toen.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ze geeft ook aan hoe Jake hun leeftijdsverschil van bijna tien jaar als reden opgaf voor hun breuk. ‘Je zei dat de dingen anders zouden zijn als ik ouder was geweest, en ik wilde gewoon sterven’, klinkt het. Taylor heeft daar nu zo haar eigen visie op. ‘Ik ben intussen ouder geworden, maar jouw vriendinnetjes hebben nog altijd diezelfde leeftijd’. Ouch.

Dat ze heeft geleden onder de breuk mag wel duidelijk zijn. De zangeres zingt verder hoe ze op een feestje huilend in de toiletten zat en een actrice haar vroeg wat er gebeurd was. ‘You. You happened‘, zingt Taylor hartstochtelijk.

De rode sjaal

En dan is er nog dé rode sjaal. In de kortfilm zien we hoe actrice Sadie Sink – die Taylor speelt en wat ons betreft een Oscar verdient – hem op een trapleuning achterlaat aan het begin van hun romance. Diezelfde sjaal duikt aan het einde van de kortfilm weer op rond de nek van acteur Dylan O’Brien (aka Jake). De lyrics maken de steek compleet: ‘Je houdt mijn oude sjaal van die allereerste week bij, want het doet je denken aan onschuld en het ruikt naar mij.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Sinds ‘All Too Well’ gelanceerd werd, krijgt Jake Gyllenhaal de wind van voren. Taylor Swift-fans spuwen volop hun gal op sociale media.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '