https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

5 dingen die je beter níét zegt tegen je single vriendinnen

Jij bent hopeloos verliefd op je lief/verloofde/echtgeno(o)t(e) en dat is geweldig. Wat niet zo geweldig is dat je – zonder het misschien te beseffen –  je single vriendinnen stigmatiseert of zelfs discrimineert. Deze vijf dingen zeg je dan ook beter níét tegen je partnerloze girlfriends.

‘Laat mij je koppelen met mijn collega/neef/BFF van mijn lief’


Je hebt ongetwijfeld de beste bedoelingen, maar mocht je bestie hulp nodig hebben in haar zoektocht naar een partner, dan zal ze er heus wel zelf om vragen. Zo niet, is het voor haar bijzonder awkward om jouw voorstel te weigeren of om op date te gaan met je postbode die niet meteen haar type blijkt te zijn.

‘Maak je geen zorgen, je zal snel iemand vinden’


Yikes. Dat impliceert dat single zijn zorgwekkend is. Je BFF mag zich dan wel zorgen maken over het vinden van een partner, het is belangrijk te beseffen dat ze ook perfect gelukkig kan zijn zonder lief.

‘Hoe is dat nu toch mogelijk dat jij nog steeds single bent?’


Dit zinnetje wordt meestal als compliment gebruikt. Als in: ‘Je bent zo geweldig, hoe kom het dat niemand dat inziet?’, maar eigenlijk valt er op deze vraag niet te antwoorden. Wat moet je vriendin misschien zeggen? ‘Goeie vraag, ik weet het niet’? Bovendien kan ze het gevoel krijgen dat ze zich moet verantwoorden omdat ze single is. En dat hoeft ze uiteraard helemaal níét.

‘Ik vond je ex toch niet tof.’


Deze is misschien moeilijk te vermijden, zeker als je vriendin en haar lief net uit elkaar zijn. Maar hoewel het verleidelijk is om haar ex met de grond gelijk te maken, bestaat er altijd de kans dat ze hun relatie een tweede kans geven. En dat zou weleens voor erg awkward spanningen kunnen zorgen in de toekomst.

Eender wat over haar biologische klok.


Dit geldt voor elke vrouw, ongeacht haar relatiestatus. Oké?

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content