Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Foto: Shutterstock

Elk persoon en dus ook elke relatie is verschillend.

Op deze punten mag je je relatie nóóit vergelijken met die van andere koppels

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Elk persoon en dus ook elke relatie is verschillend. Daarom kan en mag je je nooit vergelijken met iemand anders en hetzelfde geldt voor jou en je lief. Hoe vaak jullie elkaar zien, hoeveel kusjes en knuffels jullie elkaar geven of welke cadeaus jullie elkaar kopen: vergelijken met andere koppels kan alleen maar leiden tot troubles. Trust us. Op deze punten mag je je relatie dan ook nóóit vergelijken met die van andere koppels

Welk beeld jullie samen uitstralen.

Het is niet omdat dat ene koppel er goed uitziet samen en jij naar hen opkijkt dat ze ook echt een goed koppel zijn. Iemands uitstraling of uiterlijk zegt niets over de persoon zelf. Het kan dus even goed zijn dat ze achter gesloten deuren constant ruzie maken of allebei een saaier leven hebben dan jij denkt. Je maakt je dus onnodig druk om hoe jij en je vriend(in) er samen uitzien. Het enige wat telt is hoe jullie zich voelen en hoe je relatie is!

Hoeveel (dure) cadeautjes iemand krijgt en jij niet.

Een cadeau bepaalt niet hoe graag iemand jou ziet. Het is niet omdat jij geen juwelen of chocolade krijgt dat je lief niet van je houdt. Hoe je girlfriend/boyfriend je behandelt en wat hij/zij voor je doet is véél belangrijker. Loopt je vriend(in) met je mee naar de bus? Stuurt hij/zij lieve berichtjes? Geeft hij/zij liever een klein of zelfgemaakt cadeau? Allemaal even goed. Beter zelfs, want zulke gebaren komen recht uit het hart. Elke vorm van ‘cadeau’, of het nu fysiek is of niet, toont dat hij/zij aan je denkt en om je geeft. En dat is veel meer waard dan het zoveelste armbandje.

De foto’s die jullie op sociale media posten.

Je zou denken dat iedereen het anno 2022 doet: cute foto’s op hun social media-accounts plaatsen. Toch is dat niet zo. Het blijkt zelfs dat de koppels die de meeste foto’s van hun tweetjes posten, het minst gelukkig zijn in hun relatie! Ongelukkige koppels hebben namelijk bevestiging nodig van hun relatie. Mensen met een stabiele relatie niet. Zij tonen hun liefde minder dan anderen op het internet. In plaats van hun happy moments met de wereld te delen, delen ze die met elkaar. Ze genieten van het moment zelf. Dus no worries, het is helemaal niet erg dat jullie niet veel foto’s samen posten.

Hoe vaak jullie op date gaan.

Je hoeft niet elke keer dat je bij elkaar bent op date te gaan, en al zeker niet omdat je het andere koppels ziet doen. Het kost geld en is gewoon niet altijd leuker dan gewoon samen in de zetel liggen. Geniet eens van een filmavondje thuis met je lief. Super cosy!

De duur van je relaties.

Lopen jouw relaties al na minder dan een maand fout, maar duurt die van je bestie al maanden of jaren? We snappen dat dit niet zo leuk is voor je en dat je ook real love wilt. Denk eraan op zulke momenten dat je nog jong bent en er evengoed van kan genieten. Een lange relatie wil ook niets zeggen over de kwaliteit ervan. Bekijk het ook aan de positieve kant. Als jij veel korte relaties hebt, leer je telkens meer en meer over jezelf en wat je wil in iemand. Uit je fouten kan je alleen maar leren!

Je relatie met de schoonouders.

Het is natuurlijk superleuk als je aanvaard wordt door de ouders alsof je hun eigen was. Bij sommige mensen gebeurt dat, maar bij anderen ook niet. Het is niet het einde van de wereld. Zolang er geen gevoelens van vijandschap is tussen jullie, zijn er geen problemen. Een goede relatie met je schoonouders leidt niet automatisch tot een goede relatie met je vriend(innet)je.

Hoeveel affectie jullie tonen.

Je bent tevreden met handjes vasthouden en af en toe eens een kus te geven in het openbaar. Maar als je ziet hoe je best friend en lief niet van elkaar kunnen blijven, voel je toch wel even een steek van jaloezie. Dat is he-le-maal niet nodig! Als jij en je vriend(in) goed op elkaar afgestemd zijn en gelukkig zijn met elkaar , waarom zou je dan veranderen gewoon door wat je bij anderen ziet? Doe alleen waar jij zin in hebt en je het beste bij voelt. Trouwens, niemand houdt van plakkerige koppels, right?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '