Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

1 op 10 zou het daarom zelfs uitmaken!

Meer dan de helft van de Belgen wil het huisdier van hun partner niet in bed

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Het is vandaag Werelddierendag. De dag dat onze allerliefste viervoetertjes àlles mogen. Of toch bijna alles, want meer dan de helft van de Belgen wil het bed niet delen met het huisdier van hun partner.


Terwijl jullie deze ochtend misschien samen wakker werden naast een ronkende hond of een spinnende kat in bed, zijn er heel wat mensen die het gezelschap van een harige vriend -het dier dus- in de slaapkamer niet op prijs stellen. Uit een enquête van de datingapp Twoo bij 2000 leden bleek dat maar liefst 58% van de Belgen hun bed niet wil delen met het huisdier van hun partner.

Ruiven


Belgen houden van dieren, maar duidelijk nog meer van een goede nachtrust. 15% vindt de aanwezigheid van een kat, hond, konijn of ander huisdier tussen de lakens zelfs reden genoeg om onmiddellijk een punt te zetten achter de relatie. De hoofdreden daarvoor is volgens Twoo waarschijnlijk dat dieren vaak ruiven en een heel pak mensen vinden rondslingerend haar in de slaapkamer absoluut niet hygiënisch. 55% van de Belgen wil niet op date met iemand met teveel lichaamsbeharing, dus laat staan dat ze er nog eens een fluffy kat in het bed willen bijnemen.

Leven riskeren


Deze bevindingen zijn verrassend aangezien het merendeel van Belgen hun leven zouden riskeren om een dier in nood te redden. Een vijfde van de mannen en een vierde van de vrouwen vinden dieren zelfs belangrijker dan hun medemens. Kiezen jullie voor een naaktkat en romantiek of laten jullie Minoe gewoon lekker in bed liggen?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '