Home Lifestyle Dit bedrijf helpt verlamde dieren weer lopen

Dit bedrijf helpt verlamde dieren weer lopen

Het maakt protheses voor honden, katten, konijnen en zelfs olifanten.

Animal Ortho Care in Virginia zorgt ervoor dat huisdieren na een ongeluk weer vrolijk kunnen rondlopen. Ze maken protheses op maat van honden, katten, konijnen en zelfs dromedarissen en olifanten.

Derrick Campana maakt met zijn team in Virginia protheses voor dieren die verlamd zijn of ledematen missen. Ze vervaardigen de snufjes volledig met de hand en geen enkel beestje wordt uitgesloten. Honden, katten, konijnen, schapen en zelfs dromedarissen en olifanten nemen ze onder handen. Het resultaat is fantastisch. Deze dieren zijn in de vrije natuur vaak ten dode opgeschreven door hun handicap, maar dankzij de protheses kunnen ze terug alles doen zoals ervoor.

Gelukkig

Hoe gaat het in zijn werk? De eigenaars sturen naar AOC een kleien gietvorm van het verlamde ledemaat van hun huisdier of een CAT-scan zodat het team met een 3D-computer zelf de vorm kan maken. Ze gieten daar vervolgens een soort plastic over en zorgen ervoor dat het geheel goed past bij de dieren. Dat is de werkwijze heel simplistisch uitgelegd, in het echt komt hier natuurlijk veel meer bij kijken. De prijs hangt af van de grootte van het dier. Wij vinden dit alleszins een prachtig initiatief, want onze huisdieren verdienen ook een gelukkig leven.

Happy #worldelephantday #elephant #elephantday #savetheelephants #elephantlove #animalorthocare

A post shared by Derrick Campana (@animalorthocare) on

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.