Home Lifestyle ‘Stap voor stap voor Hannelore’: Qmusic wandelt donderdag voor elektronische protheses

‘Stap voor stap voor Hannelore’: Qmusic wandelt donderdag voor elektronische protheses

Hannelore verloor beide benen na een vreselijk ongeval en was maandagavond met Koen Wauters te zien in het programma 'Over Winnaars'

Hannelore
VTM

Het verhaal van Hannelore (27) die maandagavond te zien was in het VTM-programma ‘Over Winnaars’ heeft niemand onberoerd gelaten. Een tijd geleden heeft ze haar beide benen verloren door een treinongeval en samen met Koen Wauters heeft ze haar levensdroom – de ruïnes van de oude Inca-stad Machu Picchu zien – waargemaakt.

Al voor haar ongeval heeft Hannelore ervan gedroomd om de Machu Picchu te beklimmen, maar na haar ongeluk dacht ze dat haar droom nooit meer ging uitkomen. Samen met Koen Wauters ging ze in het programma ‘Over Winnaars’ toch de uitdaging aan.

Om de beklimming mogelijk te maken, kreeg ze tijdelijk elektronische protheses. Zo’n protheses kunnen meebewegen tijdens het wandelen en dat zorgt op zijn beurt voor meer stapcomfort. Alleen zijn deze hulpstukken ontzettend duur, want het totaalplaatje komt neer op ongeveer €90.000.

‘Stap voor stap voor Hannelore’

Na de aflevering op maandagavond kwamen er erg veel reacties binnen van mensen die Hannelore wilden helpen. Haar verhaal heeft ook radiozender Qmusic geraakt en zo is de actie ‘Stap voor stap voor Hannelore’ ontstaan. Hiermee wil de zender geld inzamelen voor de elektronische protheses van Hannelore.

Om dit te bereiken gaan alle Qmusic-dj’s vanaf morgenochtend door heel Vlaanderen stappen en terwijl presenteren ze live hun radioprogramma. Sam en Heidi beginnen om zes uur en zo wisselen de dj’s elkaar af doorheen de dag. Bovendien stopt het team van Qmusic niet voor het totaalbedrag bereikt is.

‘Het verhaal van Hannelore raakte ons en ons niet alleen: er stroomden massaal reacties binnen van luisteraars die hun steentje wilden bijdragen om haar te helpen. Want wat een ongelofelijke prestatie heeft ze neergezet en dat mede dankzij de elektronische protheses die ze mocht lenen. Hoe ongelofelijk zou het nu zijn dat ze daar voor altijd mee kan blijven wandelen?’, aldus Sam De Bruyn.

Lees ook: