Home Lifestyle Koen Wauters trekt naar Macchu Picchu met Hannelore, de vrouw die beide...

Koen Wauters trekt naar Macchu Picchu met Hannelore, de vrouw die beide benen verloor na een appelflauwte

Hannelore vertelde ons een tijdje geleden het verhaal van haar ongeval en het leven erna.

In VTM-programma ‘Over Winnaars’ helpt Koen Wauters mensen die door een ziekte of ongeval een fysieke beperking opliepen het onmogelijke mogelijk te maken. In de eerste aflevering onderneemt hij samen met de 27-jarige Hannelore de zware beklimming naar de oude Inca-stad Macchu Picchu. Zij verloor drie jaar geleden beide benen nadat ze op de sporen viel in het station van Brugge, en vertelde ons een tijd geleden haar verhaal.

Straf verhaal

De kans is groot dat je al een keer over Hannelores verhaal hebt gehoord. Een jonge vrouw wie het heel even zwart voor de ogen wordt en een moment later haar twee benen kwijt is: het toont dat het gevaar in een angstaanjagend klein hoekje kan schuilen. Maar Hannelore horen praten over haar ongeval en het leven erna, geeft een heel andere betekenis aan haar verhaal. De jonge vrouw verloor haar vrolijkheid niet en probeert er duidelijk het allerbeste van te maken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Macchu Picchu

Er het beste van maken is ook wat Hannelore deed wanneer ze inging op de vraag van Koen Wauters om haar grote plannen van vóór het ongeval toch waar te maken, ondanks haar fysieke beperking. De Brugse had gespaard voor een reis naar Peru, waar ze de ruïnes van Macchu Picchu wilde bezoeken. Ze wachtte enkel nog op een goed moment om haar vliegtickets te kopen. Maar met twee protheses leken Hannelores plannen plots onmogelijk: de Inca Trail die ze wilde wandelen om in Macchu Picchu te geraken, is een zware beklimming van honderden trappen die meerdere dagen duurt. Samen met Koen gaat ze de uitdaging toch aan. Maandag 4 september om 20u35 zie je bij VTM of het haar lukte.

Meer televisie: