Home celebs PROFICIAT: Q-dj’s gaan ver voorbij doel van 90.000 euro met ‘Stap voor...

PROFICIAT: Q-dj’s gaan ver voorbij doel van 90.000 euro met ‘Stap voor stap voor Hannelore’

En ze stappen nog tot 22u vanavond door.

Het verhaal van Hannelore in VTM-programma ‘Over Winnaars’ raakte zo veel harten, dat QMusic besloot een actie op te zetten om de dappere dame elektronische protheses te schenken. De Q-dj’s gingen vandaag al stappend en radio makend ver voorbij het doel van 90.000 euro. En ze zijn nog niet uitgestapt.

146.000 and counting

Voor haar tocht naar Machu Picchu in ‘Over Winnaars’ kreeg Hannelore tijdelijk elektronische protheses. Ze zelf kopen bleek een dure grap, een van zo’n 90.000 euro. QMusic vatte daarom het plan op al stappend radio te maken en terwijl beroep te doen op de vrijgevigheid van de Vlaming. De actie kreeg de naam ‘Stap voor stap voor Hannelore’.

Om 6u vanochtend vertrokken Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen bij Medialaan in Vilvoorde. Vervolgens presenteerden de Q-dj’s hun programma’s zoals elke weekdag, maar dan van op de Vlaamse wandelwegen.

Ondertussen stroomde het geld voor Hannelores protheses via crowdfunding binnen, met als hoogtepunt een Gentse zakenvrouw die in een keer 90.000 euro stortte. ‘Hannelore heeft zo’n sterke indruk op me nagelaten, omdat ze zo positief in het leven staat. Ze blijft maar vechten, ondanks de zware tegenslagen die ze gekend heeft. Daarom wil ik haar graag helpen,’ zo vertelt de gulle vrouw, die anoniem wil blijven.

In een klap was het vooropgestelde bedrag dus binnen, waardoor de actie ondertussen al meer dan 56.000 euro extra ophaalde. Dat geld gaat naar Project U/TURN, een organisatie die avontuurlijke trektochten organiseert voor mensen met een functiebeperking. Het is die organisatie die Hannelore ook begeleidde bij haar tocht naar Machu Picchu.

De Q-dj’s besloten nog door te wandelen tot 22u vanavond, dus het ingezamelde bedrag zal alleen nog indrukwekkender worden. Zelf een steentje bijdragen doe je op Qmusic.be.

Lees ook:

VIDEO: Hannelore verloor haar beide benen bij een vreselijk ongeval