Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Lynn Van Baelen

Het koppel trouwde in intieme kring in Italië.

Joyce & James: ‘We konden het niet laten om tijdens het dansfeest in het zwembad te springen’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

In onze rubriek Wedding Wednesday laten we elke week een lezeres aan het woord over haar huwelijk. Wat maakte haar bruiloft zo speciaal? Welke herinnering zal haar altijd bijblijven? Vandaag is het de beurt aan Joyce. Zij werd in Santorini ten huwelijk gevraagd door James en stapte in Italië in het huwelijksbootje.

Identikit

  • Het koppel: Joyce (28) en James (30)
  • Joyce en James kenden elkaar al acht jaar en vormden zes jaar een koppel toen ze in het huwelijksbootje stapten.
  • James vroeg Joyce bij zonsondergang ten huwelijk in Santorini op 21 mei 2018. Zij wist eigenlijk zelfs niet dat ze op reis gingen, dus alles was één grote verrassing. Na het aanzoek konden ze nog enkele dagen samen genieten voor ze het nieuws aan iedereen vertelden. Op dat moment wisten ze allebei ook meteen dat ze in intieme kring in het buitenland wilden trouwen. De verlovingsring heeft een speciale betekenis, want die heeft James samen met zijn oma gekozen.
  • Het koppel stapte op 19 juni 2021 in het huwelijksbootje. Voor hen was juni de perfecte maand, omwille van het weer in Italië, en omdat het buiten de schoolvakanties valt moest ook niemand hun eigen reis veranderen.
  • Ze kwamen er niet lang geleden achter dat Joyce amper een maand na hun trouw zwanger werd van hun eerste kindje.

De bruiloft

‘Trouwen in het buitenland met een intieme kring brengt iets heel speciaal met zich mee. Daarnaast was ons huwelijksweekend voor iedereen een weekend vol eerstes: eerste keer reizen, eerste keer gaan eten... De eerste avond was werkelijk magisch en er hing een unieke sfeer die niemand van ons al had meegemaakt. We werden omringd door de mensen waar we het meeste van houden en konden daardoor volledig onszelf zijn. Dankzij onze fantastische weddingplanner Helena van Art’Anna die voor een perfecte planning en trouw zorgde, hebben wij er ten volle van genoten met onze gasten. We wisten op voorhand niet hoe alles – van tafeldekking tot de bloemen – er precies uit zou zien. Op ons trouwweekend zagen we alles samenkomen, dat maakte het voor ons heel leuk en extra speciaal. Onze fotografe Lynn Van Baelen was er het volledige weekend bij, waardoor we niet enkele fysieke herinneringen hebben van onze trouw, maar aan het volledige weekend.’

Joyce’s tips

‘Door corona is het nog belangrijker geworden om samen te zijn met de mensen die je graag ziet. Wij hebben in België ook een feest gegeven, maar hebben daar veel minder van genoten dan van onze intieme trouw in Italië. Daar konden wij pas echt tijd maken voor elkaar en voor al onze gasten. Daarnaast raden we trouwen in het buitenland echt aan. Dit geeft een extra speciaal gevoel. De dag vliegt trouwens voorbij, dus er een weekend van maken is zeker geen slecht idee. Zo kan je er zelf ook genoeg van genieten. En tenslotte: werk enkel met mensen die je volledig vertrouwt. Zo hoef je je over niets zorgen te maken tijdens je trouw. Dat bespaart je heel wat stress.’

Wat Joyce achteraf gezien liever anders had gedaan

‘Door ons feest in België hebben we geleerd dat het belangrijk is om enkel mensen uit te nodigen die je er echt bij wil hebben. En hen niet vraagt omdat je je daartoe verplicht voelt. Op de dag die helemaal in het teken staat van jullie liefde mag je op dat vlak wel wat egoïstisch zijn. Het is belangrijk dat je volledig jezelf kan zijn.’

Waar Joyce het meest van schrok wat het kostenplaatje betreft

‘Door onze trouw in België wisten we ongeveer wel wat alles kost. We wisten dat de wedding planner een grote hap uit ons budget ging nemen, maar Helena bewaakte wel goed het budget dat we voor ogen hadden. Zo wisten we precies wanneer we erover gingen. Zij kon ook een realistisch beeld geven van het prijskaartje. Als je zelf alles plant, ga je al snel boven je budget.’

Wil jij ook graag over je huwelijk vertellen? Lees hier hoe je je kandidaat stelt.

De eerste avond

De eerste avond

De eerste avond

Op de eerste avond deden we aan foodsharing met allerlei verschillende soorten versgemaakte pasta. Het was een losse avond waarbij iedereen zijn ogen uitkeek en tot in de vroege uurtjes doorliep. Aan tafel praatte iedereen gezellig met elkaar. En dankzij het mooie weer konden we buiten blijven zitten. Voor de avond wilde ik iets trouwachtigs aantrekken, maar geen trouwkleed. Dus ging ik voor een jumpsuit van Figen bruidsmode in Drongen. Van zodra ik ‘m zag, wist ik dat hij perfect was. James had een broek op maat laten maken bij Café Costume.

De jurk

De jurk

De jurk

Ik koos voor een simpel kleed in kant van The Ivory Club in Antwerpen, en maakte het af met een sluier. Mijn schoenen waren van Stuart Weitzman. Als verrassing voor James wilde ik iets laten maken uit het trouwkleed van zijn mama die overleden is, en ook daar heeft The Ivory Club mij enorm bij geholpen. Maar één persoon had mijn trouwkleed op voorhand gezien. Dus bij de first look was het voor iedereen een verrassing.

De ceremonie

De ceremonie

De ceremonie

Onze wedding planner schreef de volledige ceremonie. Enkel de muziek kozen we zelf. Het werd een hele emotionele ceremonie, met een schaterlach en een traan. Op het liedje ‘Stand By Me’ van Ben E. King bracht mijn vader mij naar voren. Onze geloften hadden we zelf geschreven. Mijn neefje was de ringdrager van dienst, wat ook voor een heel mooi moment zorgde.

Het koppel

Het koppel

Het koppel

James en ik poseren allebei niet graag voor een foto, maar dankzij Lynn, die niet alleen een fantastische fotografe maar ook een fantastisch persoon is, waren we meteen op ons gemak. Daardoor vloog de tijd voorbij en hebben we supermooie foto’s. Die geven precies weer hoe ons weekend verliep. Nele van schoonheidsinstituut MINT, die ook een gast was op ons huwelijk, deed mijn make-up en haar. Ook op de eerste avond maakte ze mij volledig op, waardoor ik mij meteen goed voelde. Bij het klaarmaken waren enkel Lynn en Nele in de kamer aanwezig. Dankzij hen kon ik mij heel ontspannen voorbereiden op onze trouw.

Relaxen aan het zwembad

Relaxen aan het zwembad

Relaxen aan het zwembad

De zaterdagmiddag kon iedereen nog even relaxen aan het zwembad. Na een zware vrijdagavond waar de wijn rijkelijk vloeide, was dit voor iedereen welgekomen. Zo leerde de hele groep elkaar ook nog beter kennen waardoor de sfeer echt fantastisch zat. Erna konden wij ons ook volledig stressloos klaarmaken voor onze trouw.

De locatie

De locatie

De locatie

Onze trouw ging door in Tenuta Di Rota, Reggello in Firenze. Onze wedding planner vond deze locatie en kozen we op basis van foto’s. Maar daarna zijn we ‘m ook gaan bezoeken. We waren alleen maar onder de indruk. Het was zo’n fantastische locatie met een prachtig uitzicht op de velden met dan nog eens twee fantatische mensen als uitbaters die altijd voor ons klaarstonden.

First look

First look

First look

Normaal ging de first look tijdens de ceremonie zijn, maar door het warme weer hebben we toch de first look op voorhand gedaan. Een heel spannend moment!

Het cadeautje

Het cadeautje

Het cadeautje

Op deze foto zie je hoe James’ getuige het cadeautje dat door een naaister van The Ivory Club gemaakt werd met een deeltje van zijn moeders trouwkleed afgeeft. Zo had hij toch iets van haar bij zich op deze speciale dag.

Het diner

Het diner

Het diner

Het diner ging door op een hoger gelegen plaats met een supermooi uitzicht. Zeker wanneer het begon te schemeren, was dit zo’n idyllisch moment dat we niet konden geloven dat dit op onze trouw was. Omdat we trouwden in intieme kring konden we ook met iedereen praten aan tafel. Heel leuk!

Het avondfeest

Het avondfeest

Het avondfeest

Onze openingsdans, die we dansten op ‘Amo soltento te’ van Andrea Bocelli, en het feest gingen door aan het zwembad. Wie denkt dat een feest in intieme kring niet mogelijk is, heeft het mis. Het werd een feestje om nooit meer te vergeten. We konden het dan ook niet laten om met iedereen in het zwembad te springen. Dit resulteerde in hilarische foto’s die niet voor publicatie vatbaar zijn.

Fotograaf: Lynn Van Baelen

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '