Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Van sterrenbeelden tot alcoholvrije dates: dit was hot in 2022!

Dit waren dé datingtrends van 2022

Annelies Hart

Het is bijna tijd om 2022 af te ronden en in 2023 te stappen, maar dat kunnen we niet doen zonder eens achterom te kijken naar alles wat het afgelopen jaar gebeurd is. Op datingvlak was dat weer een heleboel, van irritante trends over alcoholvrije dates tot de meest gebruikte emojis. Tinder goot de datingtrends van 2022 samen in de ‘Year in Swipe’.

De situationship.

Hoewel deze ‘soort’ relatie altijd aanzien werd als iets negatiefs waar je per ongeluk in terechtkomt, krijgt de situationship sinds dit jaar zijn eigen plekje op de datingschaal. Jonge singles gaan het nu zelfs als een echte relatiestatus zien en dus ook zo benoemen. Ben je nog niet helemaal mee met wat een situationship is en of jij in één beland bent? De antwoorden op al je vragen vind je hier. 

Positiviteit.

Het lijkt een beetje of ze een open deur in trappen met deze, maar volgens de experts bij Tinder was positiviteit heel belangrijk tussen de swipende singles dit jaar. Daters lieten in hun bio weten dat ze positief zijn en met beide voeten op de grond staan door een emoji te delen van een P – zoals een parkeerbord.

Het einde van de dinnerdate.

In romcoms is het nog steeds al wat de klok slaat, maar in de realiteit stappen we alsmaar vaker af van de klassieke dinnerdate. Het lijkt erop dat de alternatieven die singles vonden in de coronapandemie blijven hangen. Zo gaan veel meer swipers op wandeldate, een museum bezoeken of een gezelschapsspel spelen. Minder klassieke maar meer authentieke dates dus, waar wij bij Flair ook altijd inspiratie voor kunnen bieden.

Alcoholvrije dates.

Meer singles heffen het glas op non-alcoholische afspraakjes. Alcoholvrije dates zijn een manier geworden voor singles om authentieker te zijn op dates en de traditionele datingnormen uit te dagen. Meer dan 25 % van de ondervraagde jonge singles op Tinder zegt minder te drinken tijdens dates vergeleken met vorig jaar en 72 % van de leden zegt op hun Tinderprofiel dat ze niet of slechts af en toe drinken.

Humor is hot.

Als er één eigenschap is waar singles het vaakst naar op zoek gingen dit jaar, is het humor. De twee andere vereisten in de top 3 waren duidelijkheid over wat je wil van een relatie en goede hygiëne.

Waarden en normen zijn non-negotiable.

De manier waarop je tegenover sociale en maatschappelijke kwesties staat, bleken voor sommigen een heuse dealbreaker afgelopen jaar. 75 % van de singles zocht een match die respect heeft voor of investeert in sociale kwesties. Dit jaar vermeldden veel singles de maatschappelijke kwestie waar ze achter staan of aandacht voor willen in hun bio. Zoals politiek, milieu, geestelijke gezondheid, Oekraïne en Black Lives Matter. Zo wisten potentiële datingpartners meteen welk vlees ze in de kuip hadden.

Nostalgie ten top.

Nostalgie is in. Jonge singles laten zich inspireren door datingtrends uit de jaren 1990 en 2000. Back to basics, met zoveel mogelijk communicatie en dates zonder internet. Het lijkt erop dat de swipers zich richten op de authenticiteit en de goede sfeer van de wereld van voor de smartphone.

Het rode vlaggetje

De meest trending emoji dit jaar? Het rode vlaggetje. Toxische relaties komen jammer genoeg nog altijd vaak voor, maar uit onderzoek van Tinder blijkt wel dat daters zich met de jaren alsmaar beter bewust worden van dit soort giftige situaties. Zo kunnen ze er zich beter tegen wapenen en ook hun eigen rode vlaggen erkennen. Info nodig over al die vlaggen. We’ve got you. 

Reizen reizen reizen.

Reizen – en dan zeker de term ‘wanderlust’ – is al langer populair op de datingapp. Maar dit jaar nog meer aangezien we de twee jaren daarvoor helemaal niet konden reizen door een welbekende pandemie. Een heleboel swipers overlaadden hun profiel dus met reisbestemmingen en -foto’s. Op zoek naar een reispartner, iemand?

In de sterren geschreven.

Alsmaar meer singles deden een beroep op de sterren voor begeleiding in hun liefdesleven. Het sterrenbeeld was een van de meest populaire beschrijvingen in de bio’s op tinder, naast rookvoorkeuren en huisdieren. Leeuwen, Schorpioenen en Kreeften waren de tekens die het vaakst hun sterrenbeeld in hun bio’s zetten, en verrassend genoeg waren alle sterrentekens het meest geneigd om met exact hetzelfde dierenriemteken te matchen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '