Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Tijd om na te gaan of jullie chemie bij kaarslicht even sterk is als de gezelligheid overdag.

Dít is hoe een vierde date er volgens experts moet uitzien

Annelies Hart

Oké, we kunnen je niet zeggen wat je moet doen. Maar in de ingewikkelde datingwereld van vandaag is het handig om hier en daar wat tips te hebben. Ben je al een paar keer met iemand uit geweest en is het tijd voor jullie vierde date, ga dan niet voor een avondje op café of in de zetel. Volgens experts is er een veel betere manier om de vierde date te spenderen.

Als je denkt aan een date gaan je hersenen waarschijnlijk meteen richting een babbeltje in de koffiebar, een avond bij romantisch kaarslicht, een wijnbar, een uitje naar de bioscoop of een diner bij de Italiaan. En hoewel dat allemaal heel goede dates zijn, mist er toch nog iets...

Het doel van daten is niet alleen om de andere persoon te leren kennen, maar ook om uit te vinden of jullie echt bij elkaar passen. Vaak wordt de eerste date gereserveerd voor koffie en een leuke babbel, terwijl de tweede date eerder een avondje op restaurant is. Als er een derde date komt, is de kans groot dat die bij een van jullie thuis wordt gespendeerd met Netflix (en eventueel ‘chill’...) en een wijntje. Als dat allemaal goed loopt, kom je aan bij de vierde date en is het tijd om jullie band naar een hoger niveau te trekken met: de dagdate.

Chemie vs emotie

We horen je al komen: ‘maar koffiedrinken is toch ook overdag?’ Helemaal waar! Maar hier gaat het niet alleen om het daglicht, maar ook om de duur van de date. Volgens relatietherapeut Adrienne Michelle is het doel om de hele dag samen te spenderen. ‘Bij de vierde date weet je waarschijnlijk al of er chemie is tussen jullie twee, maar als je op zoek bent naar een langdurige relatie heb je meer nodig dan dat. Door af te spreken op een andere plek dan thuis kan je niet enkel terugvallen op de fysieke aantrekkingskracht en sexiness van jullie band‘, aldus de experte. ‘Je krijgt dus echt de kans om uit te zoeken of jullie op emotioneel vlak klikken.’

‘De beste manier om iemand te leren kennen tijdens een dagdate is om een paar verschillende activiteiten te plannen’, zegt relatietherapeut Adrienne Michelle. Ga gezellig samen brunchen en duik daarna een museum in. Plan vervolgens een romantische wandeling in het park en ga je opwarmen in de koffiebar om nog wat verder te praten. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Prioriteiten

Nog iets anders dat je kan afleiden uit een dagdate, is hoe jullie tegenover daten staan op dit moment. ‘Dagdates laten zien dat jij en je crush jullie dates echt als prioriteit zien’, zegt Michelle. Deze afspraakjes vergen meer planning en inzet omdat de dagen al snel gevuld worden met je to-dolijst en afspreken met vrienden. Is de ander bereid de hele dag aan jou te besteden, op tijd te komen en aanwezig te zijn? Je zal het zo weten!

Oh en niet getreurd: als de dagdate goed gaat, is de kans groot dat er ’s avonds nog een vervolg aan wordt gebreid. Tijd voor Netflix and Chill..?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '