Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© chermiti mohamed via unsplash

Een gewaarschuwd vrouw is er twee of zelfs drie waard!

UH-OH: cause-playing is de nieuwe irritante datingtrend

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Helaas ontsnappen we er in 2020 ook niet aan: vervelende datingtrends. De allernieuwste heet cause-playing. Je ex neemt plots weer contact met je op. Maar dat is niet omdat hij of zij jullie relatie een tweede kans wil geven...


Alsof daten nog niet moeilijk genoeg is, moeten vrijgezellen ook nog eens rekening houden of oppassen voor allerlei irritante datingtrends zoals cloaking, negging, paperclipping, cookie-jarring enzovoort. Het lijstje lijkt eindeloos, maar toch kunnen we er helaas aan het begin van dit jaar nog eentje aan toevoegen: cause-playing. Het woord is een combinatie van cause (reden) en cosplay (jezelf voordoen als iemand anders).

Een gunst


Dit keer heeft het te maken met je ex(en). Ze checken uiteraard nog steeds je Instagram Stories, maar plots zoekt hij of zij weer écht contact op met jou. Je goedgelovige zelf denkt dat die persoon je mist en jullie relatie misschien nog een tweede kans wil geven, en je gaat uiteraard in op het verzoek. Helaas heeft die ex geen goede bedoelingen (duh!), maar gebruikt ie je enkel en alleen om iets te verwezenlijken. Ze vragen een gunst waar ze alleen zélf beter van worden. Dat kan gaan van zijn/haar voetbalclub steunen door een kaart te kopen voor het mosselfestijn, over een uitnodiging krijgen voor het concert van zijn/haar band omdat hij/zij anders de zaal niet vol krijgt en de vraag om een centje te storten voor de wereldreis die hij/zij binnenkort zal maken tot een foto te liken zodat ie een wedstrijd kan winnen.

Als je op goede voet uiteen ging met je ex is zo’n vriendendienst, want dat zijn jullie nu tenslotte, helemaal geen probleem. Het is pas smerig als jullie twee met slaande deuren of een scheldtirade vaarwel zeiden. In dit geval speelt hij/zij in op jouw valse hoop dat hij/zij je benadert omdat hij/zij jou mist en terug in zijn/haar leven wil, terwijl hij/zij je eigenlijk gewoon gebruikt om zijn/haar eigen doelen te realiseren. Ons advies in dat geval: negeren die handel!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '