Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

4. Jullie tonen nog steeds je liefde met kleine gebaren.

5 dingen die erop wijzen dat jij in een gelukkige (én gezonde) relatie zit

Chloë Foubert Modejournalist

Natuurlijk zijn er verschillende factoren die een rol spelen in een succesvolle relatie: van wederzijds respect tot die onbeschrijfelijke aantrekkingskracht. Toch zijn er een paar manieren om uit te dokteren of jij en je partner in een gezonde relatie zitten. Wij geven je er vijf mee.

Jullie steunen elkaars interesses

Even voor alle duidelijkheid: je hoeft echt niet te begrijpen waarom jouw lief zo geobsedeerd is door auto’s. Net zoals zij niet hoeven te snappen waarom jij een moord zou plegen voor dat ticket naar Ariana Grandes concert. Het is dan ook geen must om als koppel van dezelfde dingen te houden, maar het is wel belangrijk om elkaars passie te ondersteunen. Luistert jouw lief actief naar je wanneer je ronduit over je passie vertelt? Wees dan maar zeker: jullie zijn een perfect team.

Jullie vergelijken je niet met andere koppels

Julie en Bert hadden gisteren een romantisch etentje bij dat sterrenrestaurant. Oh en Charlotte en Maxime vieren hun jubileum dit jaar in het prachtige New York. Word jij niet jaloers van bovenstaande situaties? You go! De gelukkigste koppels doen alles op hun eigen tempo en vergelijken zich niet met anderen. Post jij dus liever geen kiekje op Instagram van jullie weekendje weg? Dan is daar niets mis mee. Als je een goede relatie hebt, hoef je je helemaal niet virtueel te bewijzen tegenover anderen. Zolang jullie zelf maar weten hoe graag jullie elkaar zien.

Jullie vertrouwen elkaar

Vertrouwen hebben in je partner spreekt voor zich, toch? Wel: het is niet omdat het vanzelfsprekend lijkt dat je er minder waarde aan moet hechten. Je partner voor 100 % vertrouwen is niet makkelijk, maar wel erg belangrijk. Een gezonde relatie is er één waarin je weet dat de ander je nooit (opzettelijk) zou kwetsen. Als je dat level van vertrouwen bereikt hebt, kan je je écht veilig voelen bij elkaar.

Jullie tonen nog steeds je liefde met kleine gebaren

Zorgt je lief er elke ochtend voor dat je autoruit volledig ijsvrij is voor je vertrekt? Neemt hij/zij/hen je favoriete snack mee uit de winkel als jij een slechte dag gehad hebt? Goed nieuws: jullie zijn een topteam. Je hebt het misschien niet door, maar al die kleine gebaren die jullie voor elkaar doen, zijn wel degelijk de sleutel tot een goede relatie. Doordat jij regelmatig iets voor je lief doet, word je zelf ook gelukkiger in je relatie. Het toont aan dat jullie elkaar nog steeds waarderen en moeite doen voor elkaar.

Jullie nemen jullie verantwoordelijkheid

Geen enkele relatie is zonder meningsverschillen of ruzie. Jullie zullen elkaar zonder twijfel eens hard op de zenuwen werken. Het belangrijkste om te doen als je de fout in gaat en de ander kwetst of teleurstelt, is je verantwoordelijkheid opnemen voor je woorden of daden. Door op die manier open te communiceren, creëer je geen omgeving waarin jullie defensief worden eens de ander aangeeft ergens moeite mee te hebben. Kan je dat? Dan zit die gezonde relatie helemaal goed.

Lees ook:

boer zkt vrouw

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '