Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Te veel fysieke afstand tussen jullie? Daar gaan de alarmbellen.

3 tekenen die aantonen dat je iemand de ‘ick’ geeft

Annelies Hart

Dealbreakers tijdens het daten kunnen voortkomen uit bepaalde levenskeuzes of uitspraken, maar soms schuilen ze ook in de kleinste dingen. Die kleine zaken waar je spontaan op afknapt, worden ‘icks’ genoemd. Maar hoe weet je nu precies wanneer jij je date ‘de ick’ geeft? Dit zijn drie tekenen waar je op moet letten.

Soms gebeurt het dat je helemaal ondersteboven bent van iemand, tot die persoon iets heel kleins doet of zegt dat je stemming volledig doet overslaan. In moderne datingtermen noemen we dat de ‘ick’. Maar hoe weet je nu precies wanneer jij iets doet dat iemand anders de ick geeft? Lichaamstaal is het antwoord. Op deze tekenen moet je letten.

Neus optrekken

Het eerste wat meesten doen als iemand hen de ick geeft, is vaak geheel onbewust: hun neus optrekken. ‘Als iemand je niet mag, of je je datingpartner de ick geeft ga je zijn/haar/hun neus een beetje zijn bewegen en rimpelen’, aldus Adrianne Carter, expert in lichaamstaal. Het is een kleine beweging maar als je erop let, zal je hem zeker opmerken.

Ruimte laten

Gelukkig is niet elk teken zo miniem. Als je date zich niet kan vinden in iets wat je doet, of er simpelweg de ick van krijgt, zal hij/zij/hen onbewust meer ruimte creëren tussen jullie. Dat uit zich in achteruit leunen of een scheiding maken door bijvoorbeeld de armen voor de borst te kruisen.

Natuurlijk zijn er mensen die van nature zo het comfortabelst zitten, maar als ze terwijl ook hun neus optrekken, gaan er alarmbellen rinkelen.

Oogcontact vermijden

Er ligt zoveel betekenis in een simpele blik. En dat geldt op zowel positief als negatief vlak. Volgens de experte is tussen 60 % en 70 % van de tijd in elkaars ogen kijken, een goed teken. Ligt het oogcontact tussen jou en de persoon tegenover je daar ver onder, dan is de kans groot dat hij/zij/hen de ick te pakken heeft.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '