Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Priscilla Du Preez via Unsplash

Je kan ook zelf een aantal (of veel) kledingstukken doneren. Niet twijfelen, doen!

ALLEN DAARHEEN: Oxfam opent binnenkort een pop-upwinkel vol designerkleding

Jolien Meremans

Binnenkort is Brussel een winkel rijker, want Oxfam strijkt er met de pop-upwinkel Empty Shop een maand neer. Vanaf 17 oktober kan je er designerkleding tegen spotgoedkope prijsjes scoren. Wat er nu zo speciaal is aan de winkel? Met de opbrengst van de shop wil Oxfam armoede en onrecht bestrijden.


In 2017 opende Oxfam voor het eerst de pop-upwinkel Empty Shop, en met succes, want de organisatie zamelde toen met de kledingstukken, van onder andere Jean-Paul Knott en Filippa K, maar liefst € 31.980 in! Dit jaar hopen ze dat ze met hun tweedehands spulletjes voor een tweede keer een groot bedrag kunnen inzamelen.

We moeten er wel bijvertellen dat je in de winkel een aantal exclusieve kleding- en decoratiestukken kan kopen. Oxfam richt zich namelijk niet alleen tot ons, maar ook tot bekende en minder bekende ontwerpers en vraagt hen om kleding te schenken aan de shop. Bovendien is de organisatie nog op zoek naar enkele beroemde meters en peters die het boeltje nog een beetje kunnen opkrikken en ook zelf een aantal kledingstukken uit hun overvolle kledingkast aan de shop willen doneren.

Doneren die handel


Bij deze een hartverwarmende oproep aan elke shopping queen, blogster, modeontwerpster of influencer: maak eindelijk komaf met die kledingstukken die je niet meer draagt en schenk ze gewoon aan Oxfam. Zo draag jij je steentje bij én geef je ook anderen de kans om eens een iets exclusiever kledingstuk tegen een zachte prijs te kopen.

Ben je nieuwsgierig naar hoe de winkel er zal uitzien en welke fancy spulletjes je er kan kopen? Vanaf 17 oktober tot en met 16 november verwelkomt Oxfam jou in de Vlaamse Steenweg 88 met open armen! De winkel is open van maandag tot zaterdag en dat van 10u tot 18u!

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '