https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

7 effectieve tips om je gsm tijdens het werk aan de kant te leggen

De laatste weken zijn we nog meer dan anders aan onze gsm gekluisterd. We volgen het nieuws op de voet, proberen die verveling te bestrijden met interessante (of nutteloze) TikTok-filmpjes en downloaden tientallen apps om dat lopen nu tóch vol te houden. Om dan nog te zwijgen van die aantrekkelijke sms’jes die je krijgt tijdens het thuiswerken. Met deze 7 tips leer je om je gsm tijdens het werk toch aan de kant te leggen en misschien zelfs af te kicken.


Een smartphoneverslaving ligt, hoe graag we het ook zouden ontkennen, voor velen onder ons op de loer. Dat is wat ook in de laatste cijfers van Google heel hard opviel. Goed voor hun jaarraport, zou je denken, maar de experts bij de multinational trokken toch aan de alarmbel. Ze maken zich zorgen over ons obsessieve smartphonegebruik en gaven daarom een aantal tips om die gsm op z’n minst tijdens de werkuren aan de kant te leggen. Challenge accepted!

1. Draai je gsm om


Wil je je gsm-gebruik wel doen dalen, maar heb je het toestel nodig om te werken? Nice try, maar ook jij kan van je smartphone afkicken. Een van de simpelste trucjes om dat te doen, is door je gsm gewoon om te draaien. Met het scherm op je bureau, dus. Op die manier word je niet afgeleid wanneer je beste vriendin voor de zoveelste keer een meme of gif in jullie vriendinnengroep dropt. Belt er iemand, dan kan je je telefoon wel nog gewoon opnemen. Het vraagt een beetje doorzettingsvermogen, maar loont wel de moeite.

2. Stel een alarm in


Is het voor jou te moeilijk om een hele dag niet door Instagram te scrollen? Begrijpelijk, zeker als je een hele dag thuis zit te niksen, euhm te werken. Stel daarom een alarm in dat aangeeft wanneer je je gsm even mag gebruiken. Neem je altijd om 10u pauze? Laat ‘m dan op dat uur afgaan en leg het toestel na een kwartiertje scrollen opnieuw voor minstens een uurtje in de kast en vergeet zeker niet je geluid op stil te zetten. Strafpunten voor wie toch nog durft te loeren!

3. Maak gebruik van een app-timer


Een app-watte? Een app-timer houdt voor jou in de gaten hoeveel tijd je aan een app verspilt. Stel ‘s ochtends in dat je overdag maximum een halfuurtje op Instagram mag scrollen. Overschrijd je die tijd? Dan gaat er alarm af of kan je de app en in sommige gevallen zelfs je scherm laten blokkeren. Voor Android kan je de app Digital Wellbeing van Google downloaden. Heb je een iPhone? Dan kan je die applimieten instellen bij de optie ‘schermtijd’.

4. Gebruik de ‘niet storen’-functie of de vliegtuigstand


Want die zijn er nu eenmaal om gebruikt te worden. Het is hoogstwaarschijnlijk een van de makkelijkste manieren om meldingen te blokkeren, en toch gebruiken we de functie praktisch nooit. Tijd om daar verandering in te brengen! Heb je schrik dat je mama of lief je nodig heeft, maar je op die manier niet kan bereiken? Wel, je kan de ‘niet storen’-functie in de meeste gevallen uitschakelen voor bepaalde contactpersonen. En daar stopt het niet, want je kan zelfs instellen waar en wanneer je gsm moet overschakelen naar de ‘niet storen’-functie.

5. Log uit op sociale media


Kan je het écht niet laten om zodra je een melding krijgt je gsm aan te raken? Dan is het een goed idee om je op sociale media uit te loggen. Want ja, dat kan. Ben je het niet gewoon om dat te doen? Vergeet dan niet om eerst je wachtwoord nog eens te controleren voordat je je afmeldt.

6. Ga op zoek naar toffe alternatieven


Allemaal goed en wel, maar wat moet je nu op het toilet of tijdens je pauze doen? Je kan je gsm héél even bovenhalen of op zoek gaan naar een waardig alternatief zoals Flair lezen, een kwartiertje spelen met je huisdier of een kleine wandeling maken in de buurt van je werk/huis.

7. Blijf op de hoogte van je schermtijd


Zoals we allemaal weten, is afkicken een ding, maar afgekickt blijven? Dat is andere koek. Het is heel verleidelijk om je gsm na verloop van tijd toch weer te gebruiken om jezelf te verwennen. Dat kan, maar zorg er wel voor dat je niet overdrijft. Hoe je dat kan controleren? Door je schermtijd nauwgezet in de gaten te houden! Merk je dat die weer toeneemt, begin dan weer bij stap 1!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten