Home Lifestyle COOL: 7 poepsimpele Instagramhacks die je al veel vroeger wilde ontdekken

COOL: 7 poepsimpele Instagramhacks die je al veel vroeger wilde ontdekken

#thankuslater!

Net nu we dachten dat we Instagram na al die quarantainefoto’s helemaal onder de knie hadden, ontdekten wij een aantal verborgen functies die weleens handig van pas zouden kunnen komen. Niet alleen om je foto’s mooier of je stories aantrekkelijker te maken, maar ook om ongestoord te werk te gaan op het platform.

Een leven zonder Instagram, wij kunnen het ons al lang niet meer voorstellen. En hoewel we de app intussen door en door kennen, zijn er toch nog een aantal achterpoortjes die het platform nóg plezanter maken. Wij ontdekten 7 hacks die je vanaf nu kan toepassen én waarmee je je volgers kan verrassen.

1. Kaders maken op je stories

Laat jij je volgers via Instagram Stories ook af en toe weten hoe je het stelt of deel je via de functie regelmatig toffe kiekjes? Dan kan je die foto’s nu naar een hoger niveau tillen, want wij ontdekten een heel simpele manier om ze net dat tikkeltje cooler te maken! Je kan met behulp van een poepsimpele hack namelijk een kader rond je foto’s toveren. Hoe? Typ een letter of cijfer, zoals de o, en geef die een kleur. Vergroot daarna de letter, tot je een mooi kader krijgt.

2. Filters in- en uitschakelen en rangschikken

Experimenteer je graag met de Instagramfilters? Dankzij de optie ‘beheren‘ die in het rijtje van die filters staat, kan je extra filters inschakelen of filters die je gebruikt makkelijk uitschakelen. Wist je trouwens dat je de filters die je in het paneel te zien krijgt ook kan rangschikken? Dat doe je door op een functie te klikken en ze naar boven of onder te slepen.

3. Een Instagramaccount incognito checken

Ooit al eens het profiel van je ex-lief gecheckt en per ongeluk een foto geliket tijdens het scrollen? Reken maar van yes! Het is nochtans heel makkelijk om die fout in de toekomst niet meer te maken. Hoe? Ga naar het profiel dat je incognito wil bezoeken. Zijn de foto’s geladen? Zet je gsm dan op vliegtuigstand! Zo vermijd je dat je toch per ongeluk een foto leuk vindt.

4. Toestemming geven voordat je getagd wordt

Je kent het wel: je beste vriendin wil een foto uit de oude doos halen en die op het wereldwijde web lossen, maar jij staat daar niet zo flatterend op. Op zich geen enkele reden tot paniek, maar wil je toch vermijden dat je in té schaamtelijke foto’s wordt getagd? Dan kan je, net zoals op Facebook, een functie inschakelen die ervoor zorgt dat je eerst toestemming moet geven voordat je getagd kan worden. Hoe je dat doet? Instellingen –> Privacy –> Tags –> Tags handmatig goedkeuren.

5. Foto’s op je stories van een semi-transparant laagje voorzien

Je kan de foto’s op je stories niet alleen van een filter, stickers en een kader voorzien, want dankzij een handige verborgen hack, kan je ook een semi-transparant laagje in je favoriete kleur op de foto leggen. Hoe je dat doet? Voeg een foto toe aan je stories en klik op de tekentool. Duidt daar de highlighter aan en kies een licht kleurtje naar keuze. Duw daarna enkele seconden op de foto om een transparant laagje op de afbeelding te zetten.

6. Ontvolg mensen zonder ze écht te ontvolgen

Ben je het beu om de berichten en verhalen van een bepaalde gebruiker te zien, maar wil je hem/haar niet ontvolgen of blokkeren? Dat hoeft niet, want je kan een gebruiker ook gewoon dempen! De eenvoudigste manier om dat te doen, is door in de balk van de Instagram Stories op de foto van gebruiker te blijven drukken totdat er een pop-upvenster verschijnt waarop je de optie dempen kan aanklikken. Besluit je om hem/haar effectief te dempen? Dan kan je kiezen om alleen de stories of ook de berichten die hij/zij deelt op mute te zetten.

7. Voorkom dat je volgers weten wanneer je online zit

Wil je niet dat je volgers of de mensen waarmee je in het verleden chatte kunnen zien wanneer je actief bent of voor het laatst actief was? Dan kan je dat makkelijk oplossen door de groene bol die normaal verschijnt wanneer je Instagram gebruikt uit te schakelen. Hoe dat moet? Simpel: Instellingen –> Privacy –> Activiteitenstatus –> ‘Activiteitenstatus weergeven’ uitschakelen.

Lees ook: