Home Lifestyle AHA: zo activeer je de donkere modus op Facebook

AHA: zo activeer je de donkere modus op Facebook

© Jolien Meremans

Na de succesvolle dark mode van Instagram en WhatsApp komt nu ook Facebook met een moderne make-over, inclusief donkere modus. Wij testten ‘m uit én keurden de nieuwe look van Facebook goed. Hoe je ook jouw feed in een nieuw jasje kan steken? Read on!

Begin dit jaar konden al een aantal willekeurige testpersonen de nieuwe look en donkere modus van Facebook uittesten. Eerder deze week werd hij voor alle desktopgebruikers gelanceerd. Het enige nadeel? Facebook communiceerde bitter weinig over de nieuwe interface en het is dus even zoeken hoe je ‘m ook zelf kan installeren. Wie Facebook enkel en alleen via Safari gebruikt, kan de donkere modus helaas nog niet activeren. De meeste andere browsers, waaronder Google Chrome, ondersteunen de nieuwe versie wel. Wij leggen even uit hoe ook jij ‘m kan installeren.

Stap 1

Ga naar Facebook en klik bovenaan op het pijltje dat naast het vraagteken. Klik daarna op ‘Overschakelen naar nieuwe versie van Facebook’.

Stap 2

De nieuwe look is nu geïnstalleerd. Klik daarna opnieuw naast het pijltje dat helemaal rechts (en nu naast het belletje) staat. Schakel vervolgens ‘Donkere modus‘ in.

Stap 3

Et voilà! De donkere modus is nu geïnstalleerd. Je kan trouwens nog altijd terug overschakelen naar de witte modus en zelfs naar de klassieke versie van Facebook, al zijn wij toch het meeste fan van de nieuwe dark mode!

[td_smart_list_end]

Lees ook: