Home Lifestyle HANDIG: Tinder voegt een ‘paniekknop’ toe die je in geval van nood...

HANDIG: Tinder voegt een ‘paniekknop’ toe die je in geval van nood kan gebruiken

Hij waarschuwt de hulpdiensten als je date uit de hand loopt.

© Getty

Oké, we weten dat we extra voorzichtig moeten omspringen met Tinderdates, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we de liefde van ons leven aan onze neus voorbij moeten laten gaan, omdat het niet veilig zou zijn om ermee af te spreken. Om je in de aanloop van of tijdens zo’n date toch een beetje op je gemak te stellen, introduceert de app nu een speciale ‘paniekknop’.

Heb je het gevoel dat je date tóch de verkeerde bedoelingen met je heeft of voel je je gewoon niet helemaal op je gemak bij hem/haar? Dan kan je binnenkort een speciale knop gebruiken die de politie zal waarschuwen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je ‘m gebruikt omdat je date een stinkende adem heeft, wel omdat je je onveilig voelt.

Catfishing tegengaan

De nieuwe functie werd ontwikkeld door Noonlight en is momenteel enkel in de Verenigde Staten actief, maar zal naar verloop van tijd ook in Europa geïntroduceerd worden. De functie kan je locatie bepalen en die ook meteen aan de hulpdiensten doorgeven. Op basis van de informatie die ze in noodcentrale ontvangen, zal er al dan niet hulp gestuurd worden.

Naast die virtuele bodyguard is Tinder ook van plan om catfishing op hun app tegen te gaan. Dat willen ze doen door een functie te installeren die kan verifiëren of iemand wel foto’s van zichzelf deelt. Een goede beslissing als je ‘t ons vraag, want hoe je het ook draait of keert: het is en blijft een datingapp en die kan je nu eenmaal niet voor de volle 100% vertrouwen. Hopelijk komt daar dus binnenkort verandering in.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.