https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Eenzaam? Deze (gratis) app laat je kennismaken met andere mensen die in...

Eenzaam? Deze (gratis) app laat je kennismaken met andere mensen die in quarantaine zitten

Je kan hen een hart onder de riem steken of gewoon een babbeltje slaan tussen de soep en de patatten.

© #ShowUs by Dove / Getty Images

Eenzaamheid is in tijden van corona een big issue en iets waar heel veel singles jammer genoeg van kunnen meespreken. Gelukkig zijn er heel wat artiesten die de leegte in huis proberen op te vullen, is er een groot aanbod aan lange series en bestaan er een heleboel apps die je overdag kunnen bezighouden. De gloednieuwe app QuarantineChat vult dat lijstje nog verder aan, want dankzij het platform kan je aan social distancing doen met andere mensen die in quarantaine zitten.

Het principe van de app is poepsimpel: je geeft je telefoonnummer door via de website van QuarantineChat, moet hun app downloaden en wordt daarna doorverbonden met andere eenzaten van over de hele wereld die net zoals jij in quarantaine vertoeven. Je zal dus te pas en te onpas opgeschrikt worden door een telefoontje van iemand die je niet kent. Aan jou om te beslissen of je de telefoon ook effectief opneemt. Het is niet zo dat de persoon aan de andere kant van de lijn jouw nummer te zien krijgt, dus over stalkgedrag hoef je je geen zorgen te maken.

Dialup Audio

Het idee komt van de artiesten Max Hawkins en Danielle Baskin. Zij zochten naar een creatieve manier om eenzame mensen toch met elkaar te kunnen verbinden. Om de privacy van de gebruikers te garanderen, maakten ze de app Dialup Audio. De app belt naar je gsm volgens een geautomatiseerd schema en koppelt je zo met iemand anders. Het is dan de bedoeling dat jullie elkaar een hart onder de riem steken of gewoon een babbeltje slaan. Neem je toch niet op? Dan wordt de persoon aan de andere kant van de lijn gewoon met iemand anders doorverbonden.

‘We hopen dat ons project voor magie kan zorgen in deze nieuwe realiteit waarin duizenden mensen de komende maanden alleen zullen vastzitten’, vertelt Baskin in Artnet News. ‘De willekeurige spontane connecties komt de geestelijke gezondheid van mensen ten goede én het is nog leuk ook’, aldus de oprichter van de app. Hawkins en Baskin wilden hun tool zo aangenaam mogelijk maken en zochten daarom naar een aantal toffe ideetjes om de gebruikers te plezieren, waaronder plezante wachttonen en een aangename interface.

Je telefoonnummer opgeven doe je via de website QuarantineChat. De app Dialup Audio kan je donwloaden voor iOS en Android.

Meer thuisfun: