Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

We beloven niet dat je het leuk zal vinden.

Stijf als een plank na het sporten? Dit snelle trucje zou helpen

Een eerste intensieve trainingsessie nadat je even niet meer hebt gesport betekent vaak dat je de volgende dag nauwelijks nog je bed uit kan. Stretchen voor en na het sporten kan de pijn verlichten. Maar er is ook een nog veel sneller trucje dat de kans op stijve spieren zou helpen verkleinen.


Dat je het graag zal horen, betwijfelen we. Want het heeft te maken met je douche heel koud zetten. Yep, helaas. Wij leerden altijd dat een warm bad kon helpen tegen stijve spieren, maar expert Dustin Raymer vertelt aan Men’s Health dat afwisselen tussen temperaturen onder de douche nog effectiever is. ‘Een douchebeurt waarbij je afwisselend koud en warm water gebruikt, helpt bij spanning van de spieren en stimuleert de bloedsomloop. De bedoeling is dat je het water zo warm zet als je kan verdragen gedurende 20 tot 30 seconden, waarna je hetzelfde doet met koud water’, legt Raymer uit. Dit een keertje doen helpt al, maar om echt resultaat te voelen raadt hij aan om deze handeling een tiental keer te herhalen.

Waarom werkt het?


‘Je creëert een soort extern pompsysteem voor je bloed: wanneer je je spieren afkoelt duw je het bloed eruit en wanneer je ze opwarmt keert het bloed terug naar je spieren. Dit zorgt ervoor dat er vers bloed en nieuwe voedingsstoffen in je spieren terechtkomen, wat bijdraagt tot een sneller herstel’, vertelt Raymer.

Dat douchen onder afwisselend koud en warm water goed is voor ons lichaam, leerden we eerder al. Het mag dan niet bepaald relaxerend klinken, als je na je volgende workout niet wil wakker worden als een plank is het misschien wel de moeite waard om dit trucje een kans te geven. Wij wensen je alvast veel sterkte toe.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '