Home Lifestyle Body Dankzij dit douchetrucje ben jij ‘s morgens meteen klaarwakker

Dankzij dit douchetrucje ben jij ‘s morgens meteen klaarwakker

Bosslady Victoria Beckham zou dit trucje dagelijks toepassen.

Nu het ‘s morgens vroeg nog donker is, wordt het steeds moeilijker om vlotjes op te staan en wakker te worden. Heb jij het tijdens de voormiddag lastig om je ogen open te houden? Dan moet je het volgende douchetrucje misschien eens een kans geven. Het zou je helpen om wakker te worden en je energiepeil doorheen de dag hoog te houden.

Eens je uit bed bent gerold is de verleiding groot om meteen onder een lekker warme douche te gaan staan. Allemaal goed en wel, maar echt wakker word je daar niet van. Volgens experten zou er een trucje zijn dat je kan toepassen onder de douche, waarvan je wél klaarwakker wordt. En het duurt maar 90 seconden.

Hoe doe je het?

Je zet de watertemperatuur op koud en blijft 30 seconden onder die koude douche staan. Klinkt verschrikkelijk, right? Gelukkig mag je nadien de knop volledig omdraaien naar warm en mag je ook daar 30 seconden onder blijven staan. Eindigen doe je opnieuw met koud water gedurende 30 seconden, waarna je uit de douche stapt. Pas dit trucje toe nadat je je hebt gewassen, want het is vooral belangrijk dat je kan eindigen met koud water.

Neen, het is niet zomaar een marteling. Die snelle switch tussen temperaturen doet wel degelijk iets. Het zet de haarvaten open, stimuleert de bloedsomloop en geeft een mentale en fysieke boost. Volgens bepaalde bronnen zou het zelfs op lange termijn stress verminderen, je immuunsysteem verbeteren en vet helpen te verbranden.

Bosslady Victoria Beckham zou dit trucje dagelijks toepassen. Wij staan absoluut niet te springen om 30 seconden onder een koude kraan te staan, maar als dat wil zeggen dat we een even productieve dag tegemoet gaan als zij, dan willen we het een kans geven.

Bron: Harper’s Bazaar

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.