Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Slechte slaper? Dit trucje kan je misschien helpen!

BEWEZEN: je houdt toch best je sokken aan in bed

Annelies Hart

Sokken in bed: het is een van de grote discussiepunten bij koppels. Zeker wanneer het op seks aankomt. Maar wat als we het dilemma eens bekijken vanuit het standpunt van betere slaap? Je raadt het al: haal die warme sokken deze winter maar uit de kast.

‘Vanavond niet schat’, dat is de boodschap die sokken in bed meestal uitsturen. Geen wonder dat veel mensen ze liever uit laten. Maar eens de temperaturen echt gaan zakken en we door de torenhoge energieprijzen echt die verwarming niet willen op zetten, is alle extra warmte welkom. Ook die sokken dus.

Wat blijkt nu? Naast warmte hebben kousen nog een heleboel andere voordelen. Een onderzoek, gepubliceerd op thesleepdoctor.com, verklaart dat je sokken aanhouden in bed ervoor zorgt dat je doorgaans sneller in slaap valt. Tijdens het onderzoek vielen de deelnemers met sokken gemiddeld 7,5 minuten sneller in slaap dan hun blootvoetse collega’s. Ze sliepen ook 32 minuten langer én werden doorheen de nacht minder vaak wakker. Need we say more?

Let’s get hot

Begrijp ons niet verkeerd, sokken zijn niet plots een wondermiddel die al je slaapproblemen van de baan helpen. Maar hun magische werking heeft wel alles te maken met de relatie tussen je lichaamstemperatuur en je slaapkwaliteit.

Slaap gaat namelijk gepaard met een daling van de kerntemperatuur van het lichaam, of de temperatuur van de interne organen. De kerntemperatuur van het lichaam verschilt van de temperatuur van de huid. Het klinkt een beetje tegenstrijdig, maar iemands huidtemperatuur opwarmen, kan ervoor zorgen dat zijn/haar kerntemperatuur daalt. En het is net die daling die een signaal naar je lichaam stuurt dat het tijd is om te slapen. Wil je slapen als een roosje? Hou die sokken dan lekker aan, of dompel je voeten even in een warm bad voor je schaapjes gaat tellen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '