Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Had iemand me maar verteld wat me allemaal te wachten stond', klinkt het.

FOTO: dappere mama deelt hoe het écht gaat vlak na een bevalling

Die roze wolk? Niet altijd even roze als vele mama’s op social media vaak doen blijken. En dus besloot de 22-jarige Autumn een openhartige post op Facebook te delen over hoe het écht gaat vlak na zo’n bevalling. ‘Ik heb er lang over getwijfeld maar ik wil toch graag de rauwe werkelijkheid achter een geboorte tonen’, begint ze haar verhaal.


De 22-jarige Autumn Benjamin beviel begin dit jaar van dochter Layla. Op Facebook deelde ze zopas een foto die haar vriend Kevin twee dagen na de bevalling van haar had genomen. Geen romantisch kiekje van de kersverse mama en dochterlief in bed, maar een openhartige post die de rauwe werkelijkheid vlak na een geboorte toont. De foto kon ondertussen op meer dan 157.000 likes rekenen en werd al meer dan 129.000 gedeeld. Respect!

De rauwe werkelijkheid


‘Ik heb er lang over getwijfeld of ik deze post zou delen’, begint Autumn haar verhaal. ‘Maar ik heb besloten dat ik de harde werkelijkheid van de nasleep van een bevalling wil laten zien, en het ultieme offer dat moeders brengen vanaf dag één.’ Op de foto zien we Autumn die probeert te eten terwijl ze ook haar dochter borstvoeding geeft. ‘Het was allemaal nieuw voor mij. Dit kleine mensje dat ik net op de wereld heb gezet borstvoeding leren geven. Het dragen van die grote onderbroeken, nog steeds in het bezit van mijn zwangere buik. Niemand heeft me ooit verteld dat je buik niet onmiddellijk verdwijnt. Niemand heeft me verteld dat ik zou bloeden. Niemand heeft me verteld dat ik urenlang zou huilen en vol emoties zou zitten.’

‘Ik heb ook veel pijn gehad. Niemand vertelt je dat een ‘snelle bevalling‘ gelijkstaat aan een gescheurd lichaam. Ik scheurde helemaal open. De weken die erop volgden, kon ik niet lopen. Ik kon niet naar het toilet gaan. Ik droeg van die grote luiers. Ik had nooit gedacht dat ik terug ‘normaal’ zou zijn. Kevin moest me overal bij helpen. Van plassen tot de trap oplopen.’ Wat volgt is een resem emoties en kwaaltjes die je als kersverse mama kan hebben, en waar niemand je van op de hoogte heeft gebracht.

Ik was Autumn. De leuke, liefdevolle, gekke, speelse Autumn. Maar nu ben ik de mama van Layla. En dat is helemaal oké.


‘Maar het belangrijkste is da moeders opgeven wie ze waren voordat ze een moeder werden. De meeste moeders geven hun hobby’s, dromen en plannen op. Moeders zetten hun leven on hold zodat hun baby’s dat van hen kunnen leiden. Breng nooit een moeder in diskrediet. Je kent de helft niet. Ik was Autumn. De leuke, liefdevolle, gekke, speelse Autumn. Maar nu ben ik de mama van Layla. En dat is helemaal oké,’ eindigt ze haar moedige getuigenis.

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=882230731973512&id=100005597809145

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '