Home Lifestyle Body Zwanger? Hier zijn 7 boeken om te lezen tijdens je zwangerschap

Zwanger? Hier zijn 7 boeken om te lezen tijdens je zwangerschap

Al je vragen beantwoord!

Ben je zwanger van je eerste kindje en heb je geen flauw idee waar je je aan kan verwachten of hoe je je het best kan voorbereiden? Van wat je mag eten als je zwanger bent tot erg bruikbare tips voor de zwangerschap, bevalling en opvoeding: hier zijn 7 boeken die elke zwangere vrouw ongetwijfeld in huis wil halen.

1 / 7
Ik ken iemand die…
Eten als je zwanger bent
Ik word mama
Mama worden
Fit zwanger!
Negen maandenboek
Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt
Ik ken iemand die…
Ik ken iemand die…

In dit boek beschrijven auteurs Nynke De Jong, Hanneke Hendrix en Alex Van Der Hulst hun leven als jonge ouders. Alles komt aan bod: het nut van een bevallingsliedje, hoe je ieder vrij moment kan benutten voor een dutje, vouwwagens, breinverweking door borstvoeding, snot in het haar, kotsende kinderen in de auto… Het gaat ook over hoe onzeker je kan worden, want iedereen weet het beter, van de opvoedboeken tot het omaatje in de supermarkt naast je krijsende peuter. Met illustraties van Eva Mouton.

€ 17,99 – bekijk hier.

Eten als je zwanger bent
Eten als je zwanger bent

Wat mag je nu wel en zeker niet eten? En wat met alcohol en cafeïne? Kan je iets doen aan typische kwaaltjes als zure oprispingen en lage bloeddruk? Wat heb je extra nodig en hoe krijg je dat binnen? Wat als je vegetarisch of veganistisch eet? Deze voedingsgids geeft een antwoord op al je vragen over eten als voorbereiding op je zwangerschap, tijdens de zwangerschap en na de bevalling.

€ 19,99 – bekijk hier.

Ik word mama
Ik word mama

Een hip en informatief boek voor mama’s in spe of kersverse mama’s, waarin de mom-to-be haar grootste dromen en/of twijfels kwijt kan en waarin ze tips en inspiratie vindt. Het boek bevat speelse illustraties, fijne cartoons, leuke quotes en topteksten. Perfect voor een gestolen momentje me-time!

€ 14,99 – bekijk hier.

Mama worden
Mama worden

Het eerste naslagwerk van eigen bodem over zwanger worden, zwangerschap, geboorte en kraamtijd werd samengesteld door een team van specialisten onder leiding van prof. dr. Bernard Spitz (UZ Leuven) en Sofie Vanherpe van Mama Baas, de online community waar mama’s en experts elkaar ontmoeten. Dit boek geeft tekst en uitleg bij de meest voorkomende grote en kleine vragen. Hoe bereid je je voor op een leven met kinderen? Wat te doen bij eventuele kwaaltjes, paniekmomenten of onzekerheden tijdens de zwangerschap? Hoe evolueer je als mama en partner tijdens dat hele avontuur, zowel fysiek als mentaal? Hoe bereid je je voor op de bevalling? Welke basics moet je weten over de kraamtijd? De informatie van experts en de persoonlijke mamaverhalen in het boek helpen je met meer empowerment door deze ongelooflijk mooie maar soms ook verwarrende en vermoeiende periode heen te komen.

€ 29,99 – bekijk hier.

Fit zwanger!
Fit zwanger!

In ‘Fit zwanger!’ vind je praktische work-outschema’s en oefeningen, informatie over gezonde voeding, lekkere recepten en fijne ontspanningstips. Zo zorg je zelf voor een fitte en energieke zwangerschap en ben je na de bevalling snel weer in vorm.

€ 20 – bekijk hier.

Negen maandenboek
Negen maandenboek

Met dit mooie boek hou je elke twee weken de unieke en speciale momenten van je zwangerschap bij. Het boek bevat leuke weetjes en vragen over je zwangerschap. Ook kan je er je eigen verhalen en echofoto’s in kwijt. Ontzettend leuk om als herinnering voor later te bewaren!

€ 12,99 – bekijk hier.

Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt
Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt

Om subtiel op het nachtkastje van je hubby te leggen: dit boek van de Nederlandse auteur Kluun over alles wat mannen nooit over zwangerschap en baby’s willen weten. Wat zijn hormonen en hoe ga je ermee om? Hoe herken je een wee als je er een tegenkomt? Wat is het nut van ontsluiting, Daphne Deckers en een tangbevalling? Zijn tepelhoedjes, bedklossen en een voedingsbeha bestaande woorden? En hoe zit het met de seks?

€ 10 – bekijk hier.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.