Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Al je vragen beantwoord!

Zwanger? Hier zijn 9 boeken om te lezen tijdens je zwangerschapBen je zwanger van je eerste kindje en heb je geen flauw idee waar je je aan kan verwachten of hoe je je het best kan voorbereiden? Van wat je mag eten als je zwanger bent tot erg bruikbare tips voor de zwangerschap, bevalling en opvoeding: hier zijn 9 boeken die je misschien wel wil lezen als je zwanger bent.

Ik ken iemand die...

Ik ken iemand die...

Ik ken iemand die...

€ 18,50

In dit boek beschrijven auteurs Nynke De Jong, Hanneke Hendrix en Alex Van Der Hulst hun leven als jonge ouders. Alles komt aan bod: het nut van een bevallingsliedje, hoe je ieder vrij moment kan benutten voor een dutje, vouwwagens, breinverweking door borstvoeding, snot in het haar, kotsende kinderen in de auto... Het gaat ook over hoe onzeker je kan worden, want iedereen weet het beter, van de opvoedboeken tot het omaatje in de supermarkt naast je krijsende peuter. Met illustraties van Eva Mouton.

Nynke De Jong, Hanneke Hendrix en Alex Van Der Hulst – bij Uitgeverij Spectrum

Uitgeverij Spectrum

Mama’en

Mama'en

Mama’en

€ 34,99

‘Mama’en’ navigeert elke aanstaande moeder door de negen maanden van haar zwangerschap, de bevalling en de eerste weken na de geboorte van haar kindje. Of ze nu voor het eerst of opnieuw moeder wordt. Met zowel wetenschappelijke kennis, moderne visies en waardevolle inzichten van tientallen deskundigen, als vele gezonde recepten, oefeningen en praktische tips, biedt dit boek je een uitgebreide toolkit om zelf te kiezen wat bij jou past. Als voorbereiding, houvast en kompas.

Nina Pierson – bij Uitgeverij Spectrum

Uitgeverij Spectrum

Eten als je zwanger bent

Eten als je zwanger bent

Eten als je zwanger bent

€ 19,99

Wat mag je nu wel en zeker niet eten? En wat met alcohol en cafeïne? Kan je iets doen aan typische kwaaltjes als zure oprispingen en lage bloeddruk? Wat heb je extra nodig en hoe krijg je dat binnen? Wat als je vegetarisch of veganistisch eet? Deze voedingsgids geeft een antwoord op al je vragen over eten als voorbereiding op je zwangerschap, tijdens de zwangerschap en na de bevalling.

Lobke Husson en Katrien Van der Vaerent – bij Uitgeverij Lannoo

Uitgeverij Lannoo

Ik word mama

Ik word mama

Ik word mama

€ 15,99

Een hip en informatief boek voor mama’s in spe of kersverse mama’s, waarin de mom-to-be haar grootste dromen en/of twijfels kwijt kan en waarin ze tips en inspiratie vindt. Het boek bevat speelse illustraties, fijne cartoons, leuke quotes en topteksten. Perfect voor een gestolen momentje me-time! Dit boek bestaat trouwens ook voor papa’s.

Sofie Vanherpe – bij Uitgeverij Lannoo

Uitgeverij Lannoo

Mama worden

Mama worden

Mama worden

€ 29,99

Het eerste naslagwerk van eigen bodem over zwanger worden, zwangerschap, geboorte en kraamtijd werd samengesteld door een team van specialisten onder leiding van prof. dr. Bernard Spitz (UZ Leuven) en Sofie Vanherpe van Mama Baas, de online community waar mama’s en experts elkaar ontmoeten. Dit boek geeft tekst en uitleg bij de meest voorkomende grote en kleine vragen. Hoe bereid je je voor op een leven met kinderen? Wat te doen bij eventuele kwaaltjes, paniekmomenten of onzekerheden tijdens de zwangerschap? Hoe evolueer je als mama en partner tijdens dat hele avontuur, zowel fysiek als mentaal? Hoe bereid je je voor op de bevalling? Welke basics moet je weten over de kraamtijd? De informatie van experts en de persoonlijke mamaverhalen in het boek helpen je met meer empowerment door deze ongelooflijk mooie maar soms ook verwarrende en vermoeiende periode heen te komen.

Bernard Spitz en Sofie Vanherpe – bij Uitgeverij Lannoo

Uitgeverij Lannoo

Fit en gezond zwanger

Fit en gezond zwanger

Fit en gezond zwanger

€ 19,99

Dit boek bevat wetenschappelijk onderbouwde informatie, lekkere receptjes en haalbare work-outs. Kortom, alles wat je moet weten om je kans op een probleemloze zwangerschap, een kerngezonde baby en een vlot herstel sterk te vergroten.

Jennifer Cnops – bij Uitgeverij Lannoo

Uitgeverij Lannoo

Geboorte vol vertrouwen

Geboorte vol vertrouwen

Geboorte vol vertrouwen

€ 24,99

Hoe zorg je dat je lichamelijk en mentaal klaar bent voor de bevalling van je kind? Dit boek wil jou helpen voor te bereiden op de bevalling, zodat je vol vertrouwen je kindje op de wereld kan zetten.

Vivian Vietje – bij Adieu Media

Adieu Media

9 maanden logboek

9 maanden logboek

9 maanden logboek

€ 16,95

Met dit mooie boek hou je de unieke en speciale momenten van je zwangerschap bij. Ook kan je er je eigen verhalen en echofoto’s in kwijt. Ontzettend leuk om als herinnering voor later te bewaren!

bij Stratier

Stratier

Verlos ons

Verlos ons

Verlos ons

€ 19,99

In haar debuut ‘Verlos ons’ vroedvrouw Uwe Porters verhalen uit de verlossingskamer. In deze kamer heeft zij talloze ouders in spe bijgestaan en werd zij op een mooie dag zelf bijgestaan. Het zijn verhalen over het belangrijkste moment in ons leven: het begin. Soms is dat begin prachtig, ontroerend en wondermooi, soms rauw, hard en breekbaar.

Met een heldere en poëtische stijl vat dit boek wat voor ons mensen het belangrijkste is. Want hoe onmiskenbaar we als mensen ook kunnen verschillen, we worden allemaal geboren. Ongeacht geaardheid, huidskleur, geloof… Uwe Porters ziet dagelijks wat ons verbindt: liefde die voortkomt uit een nieuw gezicht.

Uwe Porters – bij Borgerhoff & Lamberigts

Borgerhoff & LamberigtsLees ook:


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '