Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Het ligt niet altijd aan iets wat je gegeten hebt.

5 verrassende redenen waarom je je soms misselijk voelt

Misselijkheid is een vreselijk gevoel en al zeker als er op dat moment geen (of nog erger: enkel een openbaar) toilet in de buurt is. Toch zijn er verschillende redenen waarom we ons soms misselijk voelen. Meestal denken we dat we iets verkeerd gegeten hebben, maar er zijn nog heel wat andere oorzaken die aan de bron kunnen liggen.

1. Je hebt last van stress


Als je onder stress staat, kan dit zo zijn gevolgen hebben voor je lichaam. Zo kan het een reeks van fysieke gevolgen met zich meebrengen zoals bijvoorbeeld misselijkheid. Je maag is namelijk redelijk gevoelig als het op negatieve emoties aankomt. Wat kan je hier nu aan doen? Probeer om een paar keer diep adem te halen of drink eens een kopje gemberthee.

2. Je hebt honger


Als je al een aantal uur niets meer gegeten hebt, kan het zijn dat je bloedsuikerspiegel aan de lage kant is. Om je zo snel mogelijk weer beter te voelen, wil je iets eten dat rijk is aan koolhydraten zoals bijvoorbeeld vers of gedroogd fruit. Ook een glaasje fruitsap kan hier wonderen doen.

3. Je hebt te weinig water gedronken


Als je misselijk bent, kan het soms zijn dat je gewoon meer water moet drinken. Meestal heb je hier ook vaak het gevoel dat je dorst hebt waardoor dit een makkelijke vorm om te herkennen is.

4. Het kan een migraine zijn


Een migraineaanval is op zich al erg genoeg, maar bij sommige mensen blijft het helaas niet bij hoofdpijn. Soms kan een migraine namelijk ook gepaard gaan met een misselijk gevoel. Als je zo’n aanval hebt, ben je vaak ook duizelig en zie je soms zelfs onscherp. Wat op zijn beurt bijdraagt aan de misselijkheid.

5. Het kan een beginnende oorontsteking zijn


Ben je misselijk en voel je een soort van druk aan je oren? Dan kan dit op een mogelijke ontsteking wijzen. Meestal gaat het hier om een binnenoorontsteking waarbij de buisjes die je evenwicht regelen ontstoken zijn. Wat er op zijn beurt voor zorgt dat je je niet alleen misselijk maar ook duizelig kan voelen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '