https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Instagram @megan_rose_lane & © Getty

'Niemand waarschuwt je voor wat er na het geven van borstvoeding met je borsten kan gebeuren...'

#FreeTheRipple, de hashtag die ons aanspoort fier te zijn op onze rimpelige borsten

Jolien Meremans

Na de hashtag #FreeTheNipple werd het volgens body positivity-activiste Megan Rose Lane tijd om een nieuwe hashtag in het leven te roepen, namelijk #FreeTheRipple. Met die hashtag steekt ze elke vrouw die na haar zwangerschap rimpelige borsten heeft, een hart onder de riem.


Body positivity-activiste Megan Rose Lane kwam op het idee om een foto van haar borsten te nemen en die op Instagram te gooien, maar dat deed ze niet zomaar. Op de foto zijn namelijk geen tepels maar wel rimpels te zien, en dat onder het motto en de hashtag #FreeTheRipple.

‘Minder sexy’


Met de post richt ze zich tot elke vrouw die na haar zwangerschap (en borstvoeding) rimpels op haar borsten kreeg. Dat doet ze met een heel emotionele en persoonlijke boodschap. ‘Ik hoor eigenlijk nooit iemand praten over wat er gebeurt met je borsten na het krijgen van een kindje en het geven van borstvoeding. Daarom zou ik dit graag met jullie willen delen. Het lijkt echt vies en raar om rimpels op je borsten te hebben, en daarom kan ik mijn nieuwe borsten moeilijk aanvaarden. Ik vind ze nog steeds lelijk en voel me minder sexy. Toch ben ik ook trots op de rimpels, want ze herinneren me eraan dat ik een wonder op de wereld heb gezet’, schrijft ze in de caption.

Schrijfster Sarah Nicole Landry volgt het voorbeeld van Megan door eveneens ‘rimpelfoto’ online te delen. Volgens haar heeft Megan met haar foto een nieuwe beweging opgestart en een taboe doorbroken. Mooi dat we Instagram op zo’n manier kunnen gebruiken, toch?

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content